Kambodja och hälsa på Håkan!

2010-08-23 @ 17:57:40
Snacka om att tiden gick fort. Helt plötsligt va det dags att åka hem och jag hade inte skrivit något i bloggen. Det känns som om jag va hos Håkan i 4 dagar i stället för 24 dagar.
Jag börjar med att skriva det dåliga.. ( det är inte mycket alls )
Vi blev av med två kamrer på två olika sätt. En blev stulen och en försvann till havs. Jag råkade ut för ficktjuvar när jag skulle åka hem och blev av med en mobil, visa-kort och körkort.
Stundtals i huvudstaden luktade det riktigt illa, (Sopporna läggs ut på gatan när sopgubbarna kommer).
Och sist så har inte Kambodja något gott kaffe. Smakar skit det som serveras (om det inte är kaffe på något västerländskt fik/restaurang, då är det nesskaffe som serveras).

Det bra i detta land är otroligt bra :-)
Stränderna är vita och långa. Vattnet är klart och fint. Människorna snälla :-) Saker är billigt som bara den. Du behöver inte tänka på en massa regler i trafiken (för det finns inga).
De fick trafiklysen för ett och ett halvt år sen och det är inte förens nu som folk faktiskt stannar när det visar rött. Hjälm behöver endast föraren ha på sig och om du får plats med sju personer på en moppe så får du åka med sju personer på en moppe, bara du har en tröja på dig. OCH att föraren har något personbevis på sig.
Båt turena vi gjorde va super fina. Snorklade över fina koraller och en massa fiskar i olika färger. Hajkade i en flod som i ena sekunden var en halv meter och nästa tre meter. Promenerade i djungeln och försökte hitta något djur men det gjorde vi dock inte :-(
Baren har Håkan och Lina verkligen gjort fin. Otroligt mysig med fina budda tavlor på väggarna. Jag har blandat mina egna drinkar och serverat gäster deras öl. Jag gjorde inte deras drinkar. Man visste aldrig hur mina skulle smaka ;-)
Jag har skjutit m16 (ett stort vapen ) på en skjut bana. Om jag hade velat hade jag kunnat skjuta massa vapen men så intresserad va jag inte.
Jag har spelat biljard minst en gång per kväll och jag kan nu meddela att jag kan träffa kulan med köt nu :-) Och vid vissa tillfällen får jag faktist ner dom i ett hål också :-)
Nästa gång jag åker ner till landet långt bort ska jag åka och kolla på lite mer saker så som Ankorvat och Siemrip. Men det kommer då!

Jag har i alla fall haft en underbar semester nere hos min kära bror och hans underbara Lina!

Kommentarer

Skriv något kul här:

Namn:
Klart jag ska bli ihågkommen!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0