Sommarlov och åter igen sthlm-bo

Nu har det åter igen gått ett halvår sen sist jag skrev och förklarade om vem jag är och allt det där.

Så vem är jag nu då??

Jag har nu gått på sommarlov och flyttat hem till föäldrarna igen. Rummet i skolan är städat och ihop packat så gått det går. I mitt rum hos föräldararna står en massa kartonger och klädder ligger över allt. Jag underar hur jag ska få allt i lådor och garderober. Hur ska jag få plats med allt??
Jag är glad över att det är sommarlov, samtidigt som jag vet att jag kommer sakna mina klasskompisar. Vi må vara trötta på varandra men vi har det bra ihop i alla fall (enligt min mening).

Nu har jag några månader framför mig där jag ska jobba lite på de två gammla jobb jag har, för att frödriva tiden lite. Jag lömde söka sommarjobb på något hem eller liknande så det får bli att gå tillbaka. Men sen i augusti är det dags för mig att börja på praktiken och göra något helt nytt :-) Jag och Anne ska tillsammans praktisera med vuxna missbrukare. Inte vad jag hade tänkt från början men jag är nöjd ändå. Jag kommer lära mig mycket och säkert ha jätte kul. Det går ju inte att ha tråkigt när Anne e med mig ;-)

Men fram tills den sätter igång ska jag njuta av friheten att få välja själv om jag vill jobba eller inte. Jag bor väldigt billigt hos mina föäldrar så jag behöver inte jobba ihjäl mig för att överleva kan jag ju säga. SKÖNT!!

Jag tänker försöka njuta av denna sommar. Åka ner till Trosa och bada lite då och då. Grilla med alla mina vänner här hemma och sitta på uteserveringar i solen!!


Efter en termin i skolan

Nu har det gått en termin och jag har varit fattig student i över 4 månader.

Så vem är jag nu då??

Man jan säga att dessa månader som gått sen jag flyttade från lägenheten har förändrat mig otroligt. Jag resonerar annorlunda nu och jag har kommit i kontakt med en annan Madde innom mig.
Det har varit riktigt kämpigt att inte ha pengar att röra sig med.
Det är en ny erfarenhet för mig att vara utan pengar. Jag har varit tvungen att säga nej till en massa saker som jag velat göra.
Men men sånt är livet på en pinne. Det är lätt att ramla av men då är det bara att klättra upp igen.
Allt detta har resulterat i att jag fåt fundera mera och börjat vädera en massa annat istället.

Nu är jag hemma på jullov och jag ska vara med min familj i hel tre veckor.

Madde


Vem är Maddemaddis?

Fram till för en månad sen jobbade jag på ett säkerhetsföretag i stockholm. jag körde omkring på nätterna och hade bra.

Men nu har jag sagt upp mig, hyrt ut min lägenhet, flyttat hem till föräldrarna på helgerna och tagit mitt pick och pack och dragit ner till Trosa för att bo på en skola ute på Stensund.

Där ska jag bo och leva tillsammans med ca 100 andra människor. Jag delar ett rum med en av mina kollegor från jobbet som heter Helena. På ett 12 kvadrat stort rum ska vi försöka hitta en frid och en hemma kännsla ihop.
Det är en jäkla tur att vi e vänner och vet vilka dåliga sidor vi har. vi vet oxå hur vi ska hantera varandra......

Utöver Helena på skolan känner jag typ ingen. Ett intresant äventyr är jag mitt inne i.
På vardagarna sitter jag i skolbänken och studerar så att jag kan gå ut med titeln behandlingspedagog.
På kvällarna är jag social ( eller försöker vara ) med mina 100 grannar.
Helgerna spenderar jag mästadels hemma i föräldrarhuset.

Jag har aldrig haft problem med pengar då jag kännat rätt okej. Det har gjort att jag kunnat handla vad jag velat ha ( inom rimliga gränser ) och det har jag vant mig vid.
Nu har jag en inkomst på ca 8000 kr i månaden och det ska gå till hyra, mat, bensin till hojen och bilen, mat till katten, kläder , skor och hälst skulle jag vilja kunna gå ut någon gång i månaden också....

Ni hör ju.
Jag kommer ju få svårt att få det att gå ihop. Men det ordnar jag.
Envis som jag är brukar jag ordna det mästa.

Jag


Om

Min profilbild

RSS 2.0