Juventas systrar

Låter lite som en sekt eller kult men det är det inte. Juventas systrar är en idiel förening som hjälper tjejer som behöver lite stöd, hjälp eller bara lite sällskap.

Jag och brudarna va på intruditionsmöte och jag tror vi alla blev totalt sålda. Jag vet att i alla fall jag ska bli storesyster.
Asså då menar jag inte att mamma och pappa ska få ett sladdbarn, utan att jag ska hjälpa en yngre tjej som behöver det.

För att bli medlem i juventas systrar och få vara med och hjälpa till lite, så måste jag gå en intern utbildning som är kvällar och helger i november.
Dom som går den med mig från klassen, blir tvugna att stå ut med mig i princip dygnet runt under november. Vi kommer att studera ihop på dagarna och gå utbildningen på kvällarna och desutom kommer vi vara ihop två helger också. Det e en jävla tur att vi trivs med varandra kan man ju säga.

Jackan som jag va ute efter i dag hittade jag inte, men jag ska inte ge upp. Jag ska fortsätta leta i helgen.

I morgon ska jag och brudarna upp till uppsala och besöka en anstalt för grabbar. Kommer nog bli både intressant och jobbigt. Sen ska några av oss till Göta källare för att kolla på när några artister uppträder. Fråga mig inte vilka... För det kommer jag inte ihåg.

Sov gott!

Madde maddis

Morgon promenad

Nu tar jag Bonzo i koppel och går ut på min morgon promenad. Hoppas alla har en bra morgon. DDet ska gudarna veta att det ha jag!

Lite senare i dag ska jag åka och kolla på en jacka oxh sedan ner till Södertälje för att gå på ett möte.

Ni ska alla veta att ni är speciella. Låt ingen trampa på er. Ni bestämmer över erat liv ingen annan.


Madde maddis


Lägg tillbaka problemet där det hör hemma

I dag har gruppen varit på studiebesök i Södertäljes kvinnojour och fåt lite bra info om deras verksamhet. Det va riktigt intressant att lyssna på henne vi träffa.

Fan va jag gillar våran grupp.
Dom fyra brudar som jag har äran att vara med dom kommande två veckorna är

Helena
Helena,
tjejen som direkt kan se hur jag känner.

Anne
Anne, tjejen som, precis som mig, älskar att skeda.

Lillan
Lillan, tjejen som får mig att le.

Kajsa
Kajsa, tjejen som tar ner oss andra på jorden igen, när vi går i gång och pratar om en massa annat än skolan.. Ni vet det viktiga i livet, nagerlack, manikyr, pedikyr, klädder smink mm.

" Ni är verkligen inte som mina andra vänner" :-)

Kan ni tänka er att det kan låta som en hönsgård när vi går i gång ordentligt :-)
Helt underbart gäng är vi! Vi kommer kuna göra det här grupparbetet med bravur:-)

Efter studiebesöket gick vi till en resturang och åt lunch. Gött som fan! Indisk mat är nog en av mina favorit kategorier från och med nu.

Va tvungen att åka ner till skolan en snabbis också i dag. Träningsklädder och lite sånt som jag hade glömt att ta med mig hämtade jag.

Sedan va jag hos Cissi på en fika. I dag är hennes dag så det blev tårta, goda bullar och en underbar chokladkaka.

Åkte hem sen och valde att inte åka ut mer. Jag va helt slut i kroppen och i hjärnan. Jag har funderat så mycket att hela jag domnat bort.. Nä så allvarligt e det inte men jag känner mig i alla fall helt tom i skallen.
Hade velat åka till Jakan men kännde att jag inte skulle orka vara glad, trevlig och på gott humör med en massa nya människor.

Madde maddis





Varför blir jag orolig i kroppen? Varför blir jag stressad? Varför reagerar jag på andras problem? Undra hur allt ska sluta! Är övertygad om att det kommer lösa sig, frågan är bara om hur allt kommer bli när stormen lagt sig.

Jag känner lite att vi studerar faktist till att bli pedagoger. Borde man inte då kunna ta en konfrentation.



Grattis Cissi

Jag och min underbara Cissi

Grattis på födelsedagen Cissi!
Du är en av dom som betyder mäst för mig.


Madde maddis

Planerings dags.

God morgon Sverige!

Jag är fortfarande kvar i Sthlm och i dag ska jag till Tumba för att möta min grupp. Vi är 5 tjejer från klassen som ska göra dom här studiebesöken i hop och sedan skriva ett grupparbete.

I dag ska vi planera hur vi ska lägga upp och hur vi sks göra med allt. Mycket är redan klart. Vi har redan delat upp i ansvarsområden och ur vi ska gå till väga i början, men nu ska vi ta det sista innan drt första besöket i morgon.

Ha en jätte bra vecka allihoppa. Hur min blir återstår att se.


Madde maddis

Veckosumering

Denna vecka har rullar på i race-fart! Känns som om jag inte hunnit göra det jag skulle vilja göra. Fast det är igentligen inte sant.
Jag har gjort massa saker och inte haft tid över för film och bloggande.

Men nu har jag tänkt att dra en snabb genomgång om veckan som varit.

Veckan började med segling måndag till tisdag med klassen.
Båten innan vi ska återvända hem på tisdagen
Jag, som hade kameran med mig som vanligt, fotade 210 bilder under resans gång. Vilket resulterade i många finna och roliga bilder.
( bilder finns upplagda nu på både FB och under bild fliken här på bloggen ).

Man lär verkligen känna personerna bakom mäniskan när man spenderar en natt i hopp. På vägen hem under tisdagen blåste det en del och några små vatten droppar ramlade ner från himmelen. Det gjorde inget alls. Det va så mysigt så det va svårt att få den lyckliga kännslan att försvinna.

Väl hemma igen kastade jag mig in i en välbehövd dusch. Tro mig när jag säger att folk, bokstavligt talat, höll för nässan när vi kom upp till skolan. Vi stank brandrök. När jag luktade på håret fick jag huvudvärk. Jag va tvungen att ringa till Håkan och kolla så att hans tröja jag lånat och haft på mig vid läger elden, tålde att tvättas i maskin eller om jag skulle va tvungen att betala kemtvätt. Men det va lungt. jag hittade tillslut tvättlappen i och det va lugnt. En 40 graders tvätt senare så luckatade allt sommaräng igen.
Själv stog jag i duschen länge och väl. Underbar känsla att känna vattnet rinna längs min kropp...

På onsdagen hände något riktigt roligt.
 Jag och Anne har en gemensam vän, Sam. Och hon jobbar på ett skolhem i nyköping där det bor ungdomar mellan 13-19 år. Sam hade pratat med hennes chef och sagt att vi två va i behov av extra jobb. Det va inget jag äns vågat hoppas på eftersom dom inte hade gåt ut med att dom ville ha nytt folk. Men chefen ringde i alla fall och ville träffa mig och Anne. Kl:16.00 satt vi i den blommiga soffan i en gul villa på landet. Vi blev intervjuade i över två timmar och sedan blev vi vissade hela hemmet av en av flickorna som bor där.
Jätte fint verkligen och eleverna verkade okej. klart dom testade oss lite för att se hur vi reagerade. Grabbarna slängde ut lite komentarer och så, men vi lyckades parera tillbaka. Ha ha.. Jag är inte den som ger upp direkt. :-)

Nu väntar jag bara på ett svar. Förhoppningsviss blir det positivt.

Torsdagen blev lugn. Som vanligt belv det kortspel på kvällen. Spelade nere på östis tillsammans med några från skolan. Det har blivit något vi gör varje kväll. Riktigt kul Jag börjar bli riktigt haj på poker nu :-)
Jag somnade på torsdags kvällen med irritation i kroppen. Vilket inte är så bra. Sov inte så bra alls. Vaknade flera gånger under natten. Men men sånt är livet på en pinne!

Fredagen va LÅNG. riktigt lång! Vaknade runt kl: 06.00 och gjorde mig redo för skolan. Åkte hem när alla hade packat klart och tog fram uniformen som låg längst in i graderoben. Det va länge sen nu som jag hade den på mig.

Körde till Tumba så att Helena kunde hämta sina kläder sen va det dags att åka ner till kontoret i södertälje. Fan va skumt det kändes att stå där på genomgången innan det va dags att ta bilnycklarna och bege sig ut. Det är verkligen inte den jag är länge.
Jag kände mig verkligen annorlunda mot vad jag gjorde i juli innan jag hängde av mig uniformen för att byta ut den till penna och papper.

Gick av mitt pass lördags morgon klockan 06.00 och när jag väl fick lägga mig i min säng så va jag så trött men ändå lycklig. Jag kände i hela kroppen att jag gjort rätt. Jag gjorde ett bra val när jag bestämde mig för att börja plugga. Jag följde mitt hjärta och gjorde rätt.

Sov i några timmar på lördags förmiddagen innan det va dags att göra ordning mig för fest.

Cissi bjöd på middag och bål. Allt va jätte gott. Västenbotten paj e en av mina favoriter.

Tack för igår, Cissi.

I dag ska jag bara ta det lugnt. Bio i kväll med Anne och se på Beck filmen.

Hoppas alla har haft en bra vecka. Jag är hemma dom kommande två veckor och det ska bli riktigt kul att besöka alla ställen vi ska besöka. Jag kommer skriva om allt jag ser och självklart vad jag tycker och tänker.



I kväll är det fest!

Jag kom hem i morrse kl: 06,30 från Södertälje. Slutade jobbet klockan sex. Det gick riktigt bra. Länktade efter sängen halva natten men det gjorde sömnen bara skönare.

Nattens jobb känndes både bekant och nytt på något sätt. Nytt eftersom jag känner mig annorlunda innombords. Jag är inte riktigt samma Madde som jag va i Juli när jag sista jobbade med detta.

När jag stog på kontoret med hela uniformen på mig log jag och tänkte: Detta är bara för en natt. Jag är student och vill fortsätta vara det.

Det roligaste med hela natten var att få träffa en kollega som jag inte träffat på länge. Han e alltid lika solig.

I dag har jag inte hunnit något i prinsip. Sov ca 5-6 timmar och sedan har jag försökt fixa mig lite. Känner mig som en halvtaskig film just nu. Men det blir bättre så fort jag får träffa alla mina vänner. Cissi har fest i dag för att fira att hon fyller år nästa vecka. Hela 23 blir hon.

ÅÅÅ vad jag ska njuta av mitt första glas vin i kväll. mmmmm

Ha en underbar lördag!

Kram

Madde maddis

Två veckor från skolan.

Först vill jag be om ursäkt att jag ej har skrivit ordentligt denna vecka. Jag har haft så mycket att göra så att bloggen fick komma lite i efter hand.

Just nu sitter jag hos i Helena och väntar på att hon ska bli klar. Jag har kommit hem till Stockholm igen och ska jobba nere i Södertälje natten som kommer.  Därför hinner jag inte skriva mycket i dag häller.

Lovar lovar lovar att jag skriver i morgon.

Ska vara hemma i två veckor nu för att göra olika studie besök med några från klassen.

Förklarar mer om det i morgon också.

Kram kram

Tillbaka på skolan igen

Kom hem i dag från seglingen. Så underbart skönt det va. Perfekt att vara borta en dag. Hade blivit långtråkigt att vara borta längre tycker jag.

Så här såg båtarna ut innan vi satte upp segel och lagt i all packning!

Vad tror ni händer ca 30 minuter efter att vi satt oss i båten...
Jag fastnar i ett rep och gör en spricka i nageln. Och jag som va hos Linda i söndags och fixade ordning dom. Dom blev jätte finna!!

Vi va uppdelade i två båt lag. Båt Sol och Båt Astrid.

Jag satt i båt Sol.

Några av oss på båt sol!

På kvällen satt vi runt läger elden och mös hela klassen. Kommer för alltid tänka tillbaka på detta dygn med glädje. Riktigt rofyllt och skönt att segla!

Jag va extra glad att jag fick andvändning av min nya mössa.  Den hade jag på mig i princip hela dygnet.
 Även fast det inte va så kallt så blåste det mycket och då kom den väl till pass :-)

Jag med min mössa från Bik bok

Nu är det dags för mig att sova. Ska ut och gå morgon promenad i morgon. Skriver mer i morgon. Lägger även upp lite finna bilder från seglingen då också!

Sov gott!

Madde maddis

Hårda pussar

Va på fest i går i Bandhagen. Det va roliga att komma dit men även skönt att få åka hem. Jag och Cissi hade sån tur att vi sprang på en gammal kompis från förr när vi stog och väntade på bussen i Fruängen.

Det roligaste av allt är att exakt samma sak hände föra gången vi skulle åka hem till Louice som hade festen.

I alla fall.

Vi stog vid busshållplatsen och väntade när en bil brommsar in och stannar framför oss. Det va Johnny L, som varken jag eller Cissi hade träffat på flera år. Han hade inget för sig så han körde oss. :-)
Praatde en massa i bilen och det slutad emed att han lovade att komma och köra hem oss senare på kvällen när vi ville hem...


När jag kom hem igen sov jag även denna natt på soffan tillsammans med Kevin.

Kevin breder ut sig på köksgolvet

Charmtrollet kan man ju inte säga nej till så jag hjälpte honom upp i soffan :-)

Dålig kvalite på fotot men man kan ju se vilket charmtroll Han är.

Vaknade i dag med ny energi och glädje. en helg med en valp kan göra under :-)

Jag och pappa började packa inför seglingen jag ska på i morgon med klassen.
Jag har ju utlovat ett armetält som flertalet i klassen ska sova i.

Blev lite nervös när pappa slänger ut sig att han inte packat upp det på 10 år... Jaha. och hur många hål är det i duken? Har djuren kommit åt det så är det kört!

Så jag och pappa drog fram allt och operation "lära madde" påbörjades.

Det ser lovande ut... Duken e kankse hel ändå!

Ja... det va helt!

Så här hoppas jag att det ser ut i morgon när vi ska slå upp det på någon ö någon stans i skärgården!

Mamma va så stolt över oss som fick upp det så fort.

Under uppbyggnaden av detta mästerverk så ville självklart Kevin vara med och hjälpa till. Pappa är inte den som är den, och lätt väl honom vara med ett tag ända fram tills detta hände.

Pappa hade närkontakt med Valpen!

Det är inte alltid lätt att ha en valp på 30 kg som inte har kolla på vart kroppen tar vägen ibland.
Pappa skulle få en puss och det va lite kraft bakom den pussen....

Pappa har inte blött näsblod sen hans ungdoms dagar när han hamnade i trubbel!

Nä nu måste jag fortsätta packa så att jag kan åka ner till skolan igen. Det är dags att återgå till vardagen!

Lilla valpen

Lila valpen!
Min familj har några gäster i en vecka och en av dom är en "liten" valp. Väger ca 30 kg och är 5 månader. Jag sov nere på soffan natten till idag så att jag kunde få gossa lite extra. Tog fram Xenas gammla halsband och koppel satte det på kevin idag för att göra honom extra fin. Jag tog med mig honom till Jenny och mina favo grabbar. Stoppade in honom i mitt lilla ägg till bil.



Han va så duktigt. Och när han träffade Rasmus och Hugo ville han bara pussas och leka. Rasmus tyckte det va jätte kul. Hugo där emot va inte lika impad på den "lilla" valpen.

När jag kom hem igen letade jag reda på Svenne och kramade honom en massa. Har saknat honom jätte mycket och efter som Kevin är en valp och inte riktigt kan kontrollera sin lycka när han ser Svenne så såg jag inte Svenne mycket i går. Han höll sig mäst för sig själv. Men i dag har han stålsat sig och går om kring som vanligt. Det ska nog gå bra tills slut. Om en vecka är dom säkert dödspolare! Eller nåt!

Madde maddis

God morgon!

Det är frefrefre fredag!

Idag ska jag åka hem och träffa familjen. Ska bli riktigt kul!

Saknar min mammas kram, min brors leende och min pappas varma skratt!

Madde maddis

Kul på stensund

I dag har vi suttit bakom skolbänken som vanligt halva dagen och andra halvan va vi ute hela skolan och lekte och hade tävlingar.

Våra lag va våra "kors o tvärrs" grupper. Alltså alla är blandade från olika klasser.

Fan va kul det va.
I går fick vi göra egan tröjor och vi va lag 7. Fantasin va inte på topp i vårat lag så vi kom aldrig på något roligt namn för oss.

Men vi va det enda lag som hade en maskot.


Det enda som sög under dagen va den där jävla orgenteringen. Men men vad är 20 minuter av mitt liv....

Jag och Anne innan orgenteringen. Vi försökte se det positivt i alla fall!

Så här såg tröjorna ut på ryggarna!

Mitt lag kom på 4´de plats. trodde faktist vi skulle komma bland dom sista men det gjorde vi inte. Fan va nice!
Juste. det va 10 lag som medverkade!

När vi ätit grillar och haft trevligt gick jag, Anne och Samantha ner till havet och njöt. Såg maneter och fiskar. Har aldrig sett en manet på så nära håll. Och Samantha skulle vara gullig och ta upp en åt oss så vi fick känna på den.


Ungefär sekunden efter detta foto togs åke hennes mobil i vattnet.. Gissa om hon skrek.

Vad gör hon? Jo kastar sig ut med kanten så att jag och Anne fick hålla i henne.

Såg nog rätt roligt ut. Jag och Anne håller i henne enna fot och hon hänger ner med huvudet i vattnet.


Längre ner måste jag. dra ner mig lite till....

När hon känner den med fingerspettsen glider den länge ner mot botten.
Slaget va över. Hon kund einget göra.

Tanken va go men resultatet blev inte så bra.

Nu ska jag leta reda på några av mina grannar och spela ett kortspel jag lärde mig i går. Mulle heter det. Lite kompliserat vid första anbliken men när poletten väl rammlade ner och jag fattade hela grejen så va det riktigt kul.

Kram på er alla.

I morgon kommer jag hem igen. Länktar faktist hem nu!

Madde maddis

16 september

Jag mår mycket bättre i dag men jag ville inte riskera något att jag blir sämre så jag va inte med på idrotten. Tråkigt som fan, efter som det va riktigtkul. Bandy och basket.


Och som uppvärmning, något som liknade spökboll.
På bilden ovan förklarar Johnny hur leken ska gå till.

Aja jag fick vara med och leka lite domare i alla fall.

Va in till Trosa efter skolan och fikade med Anne och Micke. Det va hur mysigt som hälst. Vi satt på fiket Marsipangården som ligger mitt i "centrumet".

Madde maddis

Gå framåt eller ta till höger i vägskälet?



Gå framåt eller ta till höger i vägskälet? Kan inte vänta vid korsningen hela livet.

Det är upp till dig nu. Ingen annan kan göra något, bara du!





Madde maddis

Nya naglar... TYP!



Lila med lite glitter på. Blev riktigt nöjd faktist.
Diskret och neutralt men ändå lite färg!


Vad tycks??

Gjorde "lillans" naglar igår. Dom blev rätt bra dom också. Hon fick rosa med lite glitter på :-)
Finns tyvärr ingen bild på det.

Madde maddis

Fylld av känslor inombords.

I dag har vi haft samtals grupper. Det är när klassen är uppdelad i tre små grupper och vi sitter och pratar om olika peronliga saker. Jag har skrivit om det tidigare. Alla som går utbildningen är så beredda att lära känna sig själv och sitt inre.
Alla lyssnar på alla och tar verkligen tills sig vad som sägs och diskuteras. I samtalsgrupporna har man en ledare varje gång som bestämmer ett tema för "mötet". Den som är "ledaren" ändras från gång till gång. Sen väljer man om man vill prata och berätta sin historia och tankar kring ämnet. Bara av att lyssna gör att man utveklas. det sätter i gång egna tankar och funderingar. Vi ger och vi tar av varandra.

Jag måste erkänna att jag har haft mina tvivel angående klassen när det gäller att kunna lyssna på varandra men den tviveln är borta med vinden.

Jag storm trivs i samtalsgruppen och i klassen.

Saker har börjat hände inom mig som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Tankar har börjar mala i mitt huvud och jag har börjat se saker med andra ögon.

Jag är mitt uppe i min resa till en bättre och visare människa,  Och glad är jag över det!

Madde maddis

Hål i läppen

Jag va så trött i går att jag inte orkade blogga om gårdagen.

I går Va Anne i farten. Hon är utbildad piercare och en i klasen ville utnyttja hennes tjänster.
Billig e hon också.

Här under gör sig Ted redo för att bli märk för livet.
Ted gör sig redo
Rengjort och klart. Ted, det är nu eller aldrig

Han klarade det. Även fast han nästan slutade andas där ett tag.
Och Anne va duktig som fan.
Ted slutar nästan att andas

Hinner inte skriva mer nu. Annars missar jag frukosten. skriver senare i dag.

Kram

Madde maddis

Sjuk igen

Helt sjukt är det. Har varit frisk i två veckor nu. Har kommit igång med träning och allt och så händer det här. Jag har åkt på en stor förkylning med feber och hela balleten. Fan också!

Hela söndagen har varit jätte mysigt. Spelat en massa kort och back gammon. Städat klart klassrummet och gjort allt fint. I morgon ska läraren Kent få sig en chock.

Vilken syn va? Killarna tar hand om gardinera :-)



Fint va?

Om man gemför med det gammla


Kollade på film på kvällen med gubbarna i klassen. Green steet holigans. Det enda felet var att det inte fanns svensk text. Jag fick sitta och förklara varje scen för dom. Aja. men dom höll ut hela filmen i alla fall. Stakarna.

Även fast jag har mått dåligt hela dagen har jag ändå känt mig rätt harmonisk. En skön känsla faktist!


Madde maddis

Ingen action i mitt nässte

Går dagnes kvällen löpte på snabbt. Kollade på film med några från en annan uppgång. Det va fyra timmar av mitt liv jag inte kommer göra om. Först kollade vi på Wallanderfilmen Tjuven och den va såååå dåli. Wallander filmerna brukar vara bra men den här verkade som att dom inte hade riktigt lust att göra. Dåligt skåespeleri och dåligt filmat. Sen hade dom hyrt en till film som vi skulle se på... En zombi film. Har nog bara sett en sämre film i hela mitt liv och det är Paris Hiltons försök till skådespeleri i en college film.

När dom va färdiga tog jag mitt och sa att dom som va villiga va välkommna att följa med mig och kolla på film.
Kan ni tänka er. Fick napp direkt. Det va jag och tre grabbar som satt och kollade film i min säng fram till ett på natten.

Nu undrar ni om det hände någon action. Om jag tog tillfälle i ackt nu när jag hade så mycket lamkött i mitt nässte..
Svaret är nej. Inget sånt här inte. Som jag skrev i något tidigare inlägg så ska jag ta hand om min kropp och det ska jag göra. Under det kommande året ska jag komma i första hand och ingen annan.

Min kropp är mitt tempel och jag måste vårda den!

Madde maddis





Varför är det så svårt att motstå? Varför går det inte att säga nej? Varför känner jag dragningskraften på jorden? Varför känns det i hela kroppen? Varför måste jag vänta? Vet jag vad jag väntar på?

Al-anon

I dag har jag varit på AA-konvent och jag måste säga att alla ni nyktra alkolister och narkomaner är starka.
Stå ut och motstå alla världens frästelser. Ni kan få ut så mycket mer av livet om ni står emot och inte går in i dimman igen.
Det var två olika möten som varvade varandra. Det var AA-möten och
Al-anon möten.

AA-möten har jag i mitt tidigare inlägg förklarat men då tog jag inte upp vad Al-anon är.

Al-anon är uppbyggd på samma sätt som AA med tolv stegs programmet och dom har samma regler och tillväga gång sätt. Det finns en viktigt skillnad och det är att Al-anon har medlemmar som är anhöriga till någon som har ett beroende av något slag.
På deras möten pratar dom om hur omgivningen till en missbrukare tar skada och hur dom nära och kära beter sig. Vissa har svårt att se sin man / kvinna utan spriten och måste genomgå en egen liten behandlng för att lära sig hur man kan hjälpa sin respektive. Och vuxna barn berättar hur det varit att växa upp med en beroende och hur det fortfarande är.

I alla fall. Hela dagen var jätte bra och det var massa snälla människor som var villiga att berätta om hur deras resa till nykterheten gick till.

Efter konventet lagade jag och Helena middag. Lasange blev det. Råkade glömma den i ugnen lite för länge så kannterna blev lite svarta.....
Gick och äta ändå.

Helena ska åka hem över natten så jag ska sova själv i rummet. Kommer nog kännas konstigt att vara själv efter nästan en månad av sällskap.

Hoppas alla har en bra lördag.

Madde maddis

Godaste kycklingen

Vilken grillning. Johnny från klassen är en mästare på att grilla kyckling. Sååå gott. Kan nog säga att det va en av dom godaste och saftigaste kyklingarna jag någonsin ätit.

Hela kvällen va helt underbar. Det ända som fattades var en kille att krama.

Avslutade kvällen med en skräckfilm tillsammans med Helena och Hanna.
Och sedan en liten kvälls promenad med min smarta vän. Min smarta vän är någon som jag kan prata med och lyssna på i timmar. Han har en lugnande effekt på mig. Synd att det inte kommer bli han och jag.

En rolig sak som hände under den nattliga promenaden var att två minuter efter att jag pratat om en peron, hör just han av sig. Nästan som telepati. Efter som jag inte hört av honom privat på väldigt länge.

Jag skrev tillbaka sen va det inge mer med det.

Dags att sova. ska upp tidigt i morgon för att gå på den där konventen. Skriver mer om hur det gick i morgon.

Madde maddis

Måla måla måla

I morrse va det en fröjd att komma upp. kl: 06.00 ringde klockan och jag flög upp. Lite kallt men det gjorde inget.


Det är något magist med att gå i morgon dimmans ljus. Jag blir så harmonisk av den.

Skolan gick fort eftersom sista lektionen tog slut kl:12.10. Efter det va det lunch.

Jag ska stanna på skolan över helgen och måla vårat klassrum och för att i morgon gå på en AA-konvent. Dom har hyrt flera rum på skolan och dom som vet säger att ca 150 personer kommer. Flera möten är inbockade och allämheten kan få se hur ett AA-möte går till. För er som inte inte vet står AA för Anonyma Alkolister. Finns även möten för anhöriga till alkolister. Ska bli riktigt intressant att gå på det.

Tillbaka till denna dag.
Efter lunchen satte några från klassen igång med målningen, inklusive jag. Kul att få måla lite. Känna sig aktiv och att man gör något nytta.
Vi gör detta för att överraska våran klassföreståndare på måndag. Han har pratat om att han skulle vilja få det ommålat. Fast han menade ju av skolans personal. Vilket aldrig kommer att hända då skolan inte har pengar till att betala övertiden och allt det. Vi han inte med allt i dag men fler från klassen kommer i morgon och på söndag för att hjälpa till så det ska nog går bra.

Innan målarfärgen öppnades va vi tvugna att ta ner saker och spackla lite hål. Tog sin tid, men va fan sånt som måste göras.


Helena in action!

Klart jag tänker på er som läser bloggen även när jag är på skolan så jga målade en hälsning.
Nu ska jag upp till Hitlon ( en annan byggnad där det bor elever ) och grilla lite mat! Gott ska det bli.

Ha en bra helg allihoppa!

Madde maddis

Springa i det fria

Konstig dag!

Började dagen med att försova mig så att jag och Helena inte han med att gå våran dagliga morgon promenad. Va trött som fan hela dagen och när sista lektionen va så satt jag nästan och sov. Kollade film innan och efter middagen för att komma i gång lite. Sedan tog jag på mig tränings kläderna och gick ut och sprang....

Fatta. Jag sprang för första gången på minst ett år. Ute i det fria. Jobbigt som fan men det va det värt. Skönt efteråt!

Spelade lite kort sen skrek sängen på mig.

Madde maddis

Mina tjejer

I går va helt underbart. Mina tjejer kom hit och åt middag med mig. Cissi, Bea, Cammen och Theo åkte ner efter att Cissi slutat på jobbet.
Jag gick som på rosa moln hela dagen i väntan på att dom ksulle komma. Började dagen med att säga till alla i klassen att jag vill att denna da ska ta slut :-)

Mysigt va det att sitta vid kanalen med en kaffe och bara prata som förr.

Hinner inte skriva mer nu. frukosten kallar!

Saknar alla hemma massor nu

Madde maddis

SnyggJoel!

Å jag har precis haft ett fikasällskap här. Joel kom förbi på kaffe. Skvallrade lite, sen va det dags för mig att sova och Joel att åka hem. Alltid lika kul att träffa honom.
Hur man än mår innan man träffar Joel så är man alltid på bra humör när man är med honom. Han kan nog få vem som hällst att le.
Det är bra att ha såna vänner!



Den som får honom som pojkvän ska vara riktigt lycklig. 
Nu ska jag sova. Skola i morgon!

Sov gott allihop!

Madde maddis


Svårt med hårband


Vilken underbar utsikt jag har när jag går mina promenader på morgonen. Trosas skärgård är vacker som bara den!



När jag va i amsterdam med Cissi köpte jag ett hårband som är flättat med min hårfärg. Har aldrig använt det förut.
Folk kom fram till mig till höger och vänster i skolan under dagen och sa att dom tyckte jag va fin i håret och undrade hur jag hade gjort den. Det va väldigt svårt fick dom som svar.. "Jag drog bara på mig hårbandet och gick utanför dörren."

Lite halv segt i slutet av skoldagen va det i dag, men det va bara för att vi fick lära oss om Sveriges uppbyggnad. Kommun, länstyrelse, landsting och staten.... MMMM jag fick nästan sätta upp ögonlocken med tandpettare för att inte somna.

Tränade på gymet efter så då blev jag pigg igen.


Kram på er alla.

Madde maddis

Lugnet själv!

Tillbaka till lugnet!
Sitter i mitt rum i skolan och väntar på att somna. Skolan börjar i morgon igen och där med promenaderna på morgonen.

Trött som fan just nu! Kom tillbaka till skolan vid fyra tiden.
Målat naglar och spelat kort är det jag gjort hela kvällen.

Det sissta jag gjorde innan jag åkte hemmmifrån va och krama Svenne extra mycket. Han är ju så söt.
Svenne myser på trappräcket!
Konstig men söt!
Han har koll på mig när jag går upp och ner för trappan

Gårdagens handlade resulterade i detta:
Lite av det jag handlade i går!
Väska från H&M, mössa från BikBok, skor från Nilsson, Grå kofta från Cubus, Benvärmare från cubus, strumpor och kortärmad kofta från H&M och sist legins från Gina tricot.

Cubus rea
Allt detta kom från Cubus. Jäkligt bra att komma rätt in i en rea dag på Cubus.
30 % på alla plagg hade dom enbart under lördagen! Ibland ska man ha tur!

Madde maddis

Att köpa eller inte köpa

Va, som sagt i tidigare inlägg och shoppa i går i skärholmen med mig själv. Det är farligt att låta mig gå själv och handla. Jag har liksom inget stop i mig. Handlar tills jag stupar ( eller nåt ).

Hittade en massa bra saker inför vintern. Köpte nya skor, nya koftor, nya leggins mm.
När jag kommer ner till skolan ska jag ladda upp foto på allt. Glömde den kabeln jag behöver när jag packade inför helgen.

Det är ett par skor som jag inte köpte däremot som jag verligen vill ha.... Jag har sån ångest över hur jag ska göra.
Ska jag köpa dom eller inte. Dom e inte dyra och dom e såååå snygga. Jag kommer ångra mig om jag inte köper dom men å andra sidan så kommer det kännas i plånboken om jag köper dom.... Jag är student och måste anpassa mig efter det.

Fan då! Hur ska jag göra. Det är  tur att skorna är i Cissis butik så hon kan ha dom undanlagda tills nästa helg.. En veckas betänke tid.

Va bjuden på middag i går till Jenny. Nöjd som jag var med mina nya saker tog jag på en ny tunika och åkte iväg. Mormor och moster va där också så det blev en liten släkt middag. Kul kul!

Jag drack vin till maten så bilen fick stå kvar på parkeringen. Mormor köde mig tillbaka. Pank som jag är har jag inte råd att gå ut på krogen så jag möte upp Cissi och gick upp till Skutan. Sprang på min morbror där. Alltid lika kul att prata med honom.  Utöver honom visste jag inte vem någon annan va. Lite folk va där också. Tråkigt. Förr när man gick upp dit så träffade man nästan alltid någon man kände. Varje helg va det party där.
Nu är det inget alls. Inge drag inge still! Men men.
Trevligt va det att få umgås med Cissi en kväll. Saknar ju henne när jag är på skolan och studerar.

En annan jag saknar ofantligt är Alex. Har inte träffat henne på någon vecka nu och pratat i telefon va evigheter sen det också.  Inte han vi ses denna helg häller.
Tänker på henne varje dag!

Nu ska jag dra iväg med bror min och kolla på lite kläder... Ett galleri på drottninggatan har gåt i kk och det är över 50% rea i alla butiker...
Det kan jag ju inte missa!

Madde maddis

skor skor skor

I dag är jag riktigt lycklig. Jag har nämligen bestämt mig för att åka och shopa lite.
Jag ska spendera lite pengar. Det gör mig alltid på så bra humör. Ska bara hitta någon som vill följa med mig.
Men först ska jag ut på peomenad.

Hoppas alla har en underbar helg. Kram kram

Madde maddis


Segeltorp i mitt hjärta

Borta bra men hemma bäst.

Hemma igen och kramar Svenne. Min man i livet för tillfället!
Tänk att man kan bli så beroende av att få närhet att man kallar sin katt för mannen i sitt liv!!
Nä nu ska jag inte dra alla över en kant.... Jag kallar min katt för mannen i mitt liv...

Fick ett samtal idag när jag va på lektion som gjorde att jag slungades ut från min trygga aura och in i något jag inte är van vid att känna.
Jag va inte ledsen men inte glad häller. Kunde inte riktigt få grep på det. Själva samtalet i sig är inte viktigt utan vem det va som ringde.
Mr dröm him self! Det va en tid sen jag hörde från honom i huvudtaget och jag va säker på att jag fått ut honom ur mitt huvud, men ack så fel jag hade.

Jag gjorde ett tappert försök till att dölja min förvirring för mina klasskamrater, men det va till ingen nytta. Det tog ca 3 sek innan Hanna tittar på mig och skakar på huvudet. Ytligare 5 min innan Ted mitt emot frågar mig rakt ut " Madde, vart e du just nu? för du är inte här eller hur?" Jag ler tillbaka och vet inte vad jag ska säga... "Jag är inget alls" Det låter helt sjukt ju!
På vägen hem på hojen va jag så tanksprid att jag glömde bort att jag satt på hojen då och då! Jag fick konsentrera mig till tusen för att inte vandra i väg med tankrana.

En väldigt smart person sa till mig i dag att jag har två val nu. antingen väljer jag och vänta på Mr dröm och hoppas på det bästa ( som jag igentligen vet aldrig kommer hända ) eller så glömmer jag honom en gång för alla och innser att det finns bättre. Jag ska inte behöva vänta ett år på någon.
Sen är det ju så att Mr dröm inte vet något!

Jag har aldrig varit kär i honom men jag har haft jävligt svårt att släppa honom! Konstigt att man ska dras till människor som det aldrig ska fungera med!

Madde maddis

Regn regn regn

I morgon ska jag åka hem med min hoj. Hoppas på alla högre makter att det inte är samma sorts väder som det va i dag.
Det har fan inte gjort annat än att regnat. Hela jävla dagen typ. Va in till trosa för att ta en promenad och då började det össss regna is tället fr det tidigare dugregnet!!!!!

Gud va roligt det va! En bra sak med min trosa resa va att jag sprang på Joel. Vi bestämde att vi skulle ta en fika och prata lite. Det va ju ändå jätte länge sen vi sågs. Konstigt och träffa honom utan att Cissi är med.

I morgon ska jag upp kl:06.00 för morgon promenaden. Börjar tidigare på fredagar för att skolan börjar en timme tidigare... Så vi har liksom inget val.. Fan va trött jag kommer att vara.

Sov gott allihoppa.

Madde maddis

En svacka

Va uppe i morrse på en promenad, som jag ska vara. Men jag måste erkänna att det va fan jobbigt att ta sig upp ur sängen.
Tidiga mornar brukar ju inte vara min grej..... Men jag ska inte ge upp!

Min kropp är mitt tempel och den måste vårdas!

Det va tydligen en till som inte ville på promenad. Medans jag blev glad och pigg när jag kom ut blev Kaya seg och butter. Hon gick efter oss hela vägen....


I skolan tog vi upp olika teorier och teser. I ett behandlings yrke finns inget rätt eller fel.
Bara olika vägar till nykterheten!!
Känns ju skönt att inte kunna svara fel om läraren frågar mig något ;-)

Efter skolan va jag Helena och Anne i Trosa för att kolla lite. In på apoteket för att skaffa grejer och sedan in på Ica Trossen för att handla lite.

Det va då det hände!

Jag syndade. Jag skulle köpa cashew nötter och helt mirakulöst och konstigt så slank det ner några få kanelchokladmandlar
"alla naturgodis".... Inte många men ändå. Det är att synda.

Efter middagen va det läxa dags och datasalen fick sig ett besök av mig för första gången. Skriva ut lite och kolla lite mm!

Jag försökte dra mig från att bli klar. Jag visste vad som väntade mig när allt låg klart framför mig!

Gymmet. Jag hade ingen motivation alls!

Man kan säga att jag har haft en svacka i mitt nya tänk och nyttiga liv i dag! Men det e lugnt. Jag tar mig i kragen och tar mig igenom det.

Min kropp är mitt tempel och den behöver vårdas.....
Min kropp är mitt tempel. Min kropp är mitt tempel.........

Men det är lugnt. jag gick dit och gjorde det jag skulle göra. Sjukt stolt blev jag! Gick till rummet sen och hade högläsning för Helena om medvetenhet mm.
I morgon ska bli en bättre dag i mitt eget tänkande hade jag tänkt!
Nu ska jag försöka läsa lite egen bok och njuta lite av lugnet. Sen är det sov dags. Jag känner knappt igen mig själv när jag gör sånna saker. Ni vet läsa bok, ta det lugnt. gå och lägga mig tidigt och allt det där!

Madde maddis

Ny kompis


Skolan blir bara bättre och bättre. :-) 

Va uppe i morrse och gick igen. Skönt som fan. Denna gång fick vi med oss Anne och hennes fyrbenta vänn Kaya.
Gud vad jag saknar att ha hund när Kaya är med. Så snäll och medgörlig hund. Hon liknar Xena som bara den till sättet. Anne kommer inte få ha henne för sig själv så länge hon har henne på skolan.

På kvällen när Anne va och spelade innebandy passade jag på att gå till hennes stuga och sno med mig Kaya på en promenad inna det va dags att gå och lägga sig och läsa läxan.
Min nya kompis! Dålig bildkvalitet men det får gå! Nästa gång tar jag med min kameran ut!
:-) Det gjorde inget. Jag förvarnade henne innan att jag skulle göra det. Anne asså.

När jag och Helena skulle ha börjat med en av läxorna kom jag på ide´n om att jag vill byta nagelack från mitt franska manekyr till lite grönt och så...

Resultatet:


Helena fick likadant men med rosa :-)

Sen när lacket skulle torka läste vi högt för varandra ur riskbruk missbruk!
En assss bra tecknik om man har koncentrations svårigheter och svårt att läsa läxor.
Att läsa högt för varandra inte att vänta på att lacket ska torka!

På det sättet såg vi ju till att vi båda gjorde läxan och vi kunde diskutera, för förstå lite lättare vad det va vi läste.

Madde maddis

Cissi på avgiftning



Cissi du klarar det! Jag tror på dig. Sluta röka e ingen lek, jag vet!
Du e stark och underbar.

Jag håller båda tummarna för dig!

Saknar dig jätte mycket!



Madde maddis

RSS 2.0