Jag har köpt en sparkdräkt

Ni läser helt rätt. Jag har köpt mig ett riktigt mys plagg. En sparkdräkt från Cubus. Grå :-) Så jävla skön.

Det va mening att jag skulle handla på Vero moda och på Gina tricot men jag kom hem med påsar från en massa andra affärer också. Mitt visa kort va inte aktiverat än så min kära mamma som va med fick snällt ta fram sitt :-) Jag ska betala tillbaka :-)
Har handlat en massa fina saker. Mamma köpte också en ny tröja och pappa ska 'även han få en ny shorta. Min moster som även hon va med hittade också lite gran till henne och sin man.
Gudarna ska veta att vi behövde detta. Har inte handlat något speciellt på flera månader och hösten kommer ju med stormsteg.
I morgon ska en ny dator inhandlas från Elgiganten ( om modellen fortfarande finns ). Vill inte tänka på hur mycket pengar jag kommer ha gjort av med på två dagar. Men det är det värt.
I går var jag på Yuga med några klienter och min handledare. Riktigt svårt men nyttigt. Får jag bara göra det där några gånger så ska jag nog bli smidig som dom andra. Som det va i går va jag nog den enda som va där för första gången.
Såg säkert ut som en valross bland ålar. Men roligt var det.

Fre fre fredag

I dag är det fredag och jag har varit på min praktik i 5 dagar. I går fick jag höra några värmande ord b¨de från klienter och från personal.
Min handledares ord värmde mäst måste jag säga. Tydligen har jag gjort rätt val i att plugga till detta. Det passar mig som handen i handsken.
 :-)

Senare i dag ska jag bege mig ut i teknikens djungen och ska hitta mig en dator som passar mina behov. Jag har upptäckt att om man har vissa krav så är det väldigt svårt att hitta eller snarare bestämma sig för en speciel. Det finns så många snygga och bra. Jag vill ha en som är minst 15 tum, har bra upplösning så att jag kan kolla på film mm, vill ha ett tangentbord som är behagligt (hälst ett tyst tangentbord), vill ha siffror på sidan inte bara dom ovanför bokstäverna, den ska ha dvd och HDMI port. Jag vill inte ha en vanligt svart tråkig, vore roligt med lite färg och mänster :-)

Jag har varit och kollat på olika hemsidor och affärer och jag blir inte klokare. Jag måste helt änkelt gå in i en affär och be om hjälp.

Mentor Kent!

Gud vad jag länktar tillbaka till Kambodja. Jag vill tillbaka till min bror och Lina! Jag vill ligga på stranden och få massage. Men samtidigt vill jag inte lämna Sverige. Jag vill vara på min praktik och jag vill lära mig mer mer MER. Jag vill träffa mina vänner och jag vill ha kul på hemma plan. Jag vill en massa men allt går inte tyvärr... Jag får ta en sak i taget.

Praktiken blir bara bättre och bättre. Börjar komma in i allt och ansvaret växer lite :-) Till min glädje.
Har ställts inför mitt första "dilema" där privatlivet krockar med yrkeslivet. Efter att fått bra råd från min mentor Kent så känns det mycket bra igen. UNDERBART!

Funderar på om jag och Anne ska åka ner till skolan och ta en lunch någon dag... För att se vad det är för lirare och börjat nu. Undra om det är något att hänga i gran ;-)

Praktikdag 2

Nu har snart den andra dagen av praktiken försvunnit till det förflutna. Denna dag har varit lugn men lärorik. Har varit med och sett hur saker går till och fått göra lite själv :-)
Det här klarar jag galant.

Denna veckan ska jag vara på avgiftningen, sen nästa vecka ska jag upp till behandlingshemmet och börja jobba.
Det är nog första gången jag säger att jag är glad över att sommarlovet är över och att jag kan börja jobba på riktigt. Eller jobba och jobba. Praktisera menar jag såklart....


Kambodja och hälsa på Håkan!

Snacka om att tiden gick fort. Helt plötsligt va det dags att åka hem och jag hade inte skrivit något i bloggen. Det känns som om jag va hos Håkan i 4 dagar i stället för 24 dagar.
Jag börjar med att skriva det dåliga.. ( det är inte mycket alls )
Vi blev av med två kamrer på två olika sätt. En blev stulen och en försvann till havs. Jag råkade ut för ficktjuvar när jag skulle åka hem och blev av med en mobil, visa-kort och körkort.
Stundtals i huvudstaden luktade det riktigt illa, (Sopporna läggs ut på gatan när sopgubbarna kommer).
Och sist så har inte Kambodja något gott kaffe. Smakar skit det som serveras (om det inte är kaffe på något västerländskt fik/restaurang, då är det nesskaffe som serveras).

Det bra i detta land är otroligt bra :-)
Stränderna är vita och långa. Vattnet är klart och fint. Människorna snälla :-) Saker är billigt som bara den. Du behöver inte tänka på en massa regler i trafiken (för det finns inga).
De fick trafiklysen för ett och ett halvt år sen och det är inte förens nu som folk faktiskt stannar när det visar rött. Hjälm behöver endast föraren ha på sig och om du får plats med sju personer på en moppe så får du åka med sju personer på en moppe, bara du har en tröja på dig. OCH att föraren har något personbevis på sig.
Båt turena vi gjorde va super fina. Snorklade över fina koraller och en massa fiskar i olika färger. Hajkade i en flod som i ena sekunden var en halv meter och nästa tre meter. Promenerade i djungeln och försökte hitta något djur men det gjorde vi dock inte :-(
Baren har Håkan och Lina verkligen gjort fin. Otroligt mysig med fina budda tavlor på väggarna. Jag har blandat mina egna drinkar och serverat gäster deras öl. Jag gjorde inte deras drinkar. Man visste aldrig hur mina skulle smaka ;-)
Jag har skjutit m16 (ett stort vapen ) på en skjut bana. Om jag hade velat hade jag kunnat skjuta massa vapen men så intresserad va jag inte.
Jag har spelat biljard minst en gång per kväll och jag kan nu meddela att jag kan träffa kulan med köt nu :-) Och vid vissa tillfällen får jag faktist ner dom i ett hål också :-)
Nästa gång jag åker ner till landet långt bort ska jag åka och kolla på lite mer saker så som Ankorvat och Siemrip. Men det kommer då!

Jag har i alla fall haft en underbar semester nere hos min kära bror och hans underbara Lina!

Praktik dags.

Nu är jag åter tillbaka i Svedala och allvaret. Jag har inte skrivkit så mycket denna sommar och det ber jag om ursäkt för. Jag har helt enkelt behövt tänka på mig själv och inte på datorn för en gång skull :-)
Men jag ska bli bättre nu.
Senare i kväll skriver jag om hur semestern hos min bror har varit och hur denna dag har varit.
Jag ska snart åka i väg till min första dag på praktiken och jag är lite nervös måste jag erkänna.
Har jag tagit mig vatten över huvudet eller?? Klarar jag detta??? Är jag redo?? Ja ni förstår säkert.
Måste klä på mig nu.
Maddemaddis är tillbaka i nätet :-)
Kram kram

solskyddsfaktor 20 och bränt mig

Solen varvas med regnet men jag överlever. Jag har lyckats bräna mig även fast jag använt solfaktor 20 :-)

Tog en massage på stranden i dag :-)
I morgon ska vi ev. åka ut med en båt och gå på flodvandring. Kommer nog bli en upplevelse. '

Tyvärr måste jag meddela att det blir inte så mycket foton här i från. Alla kamerer har lyckats bli stulna eller bort tappade. Just nu använder jag mobilen ( som har en kass kamera ). Att köpa en ny kamera här i kambodja är svindyrt och då får man köpa en begagnad med repor. ju finare den är desto dyrare är det.......

Äntligen har solen kommit

Efter flera dagar av regn regn regn hade jag börjat undra om jag någonsin skulle få se solen i detta paradis och då som på beställning kom den igår.
Har lyckats bränna mig i både ansiktet och axlarna. Har fått pedikyr och medikyr på stranden och  en liten blomma på en nagel. :-)

Små Khmer-barn flockas runt oss när vi ligger på solstolarna. Dom älskar Lina. De kommer hela tiden och kollar så vi mår bra. Själv klart har dom en baktanke. De vill sälja massa armband och sånt. Men dom e rätt söta ändå.

I dag hade jag citron i hårbotten och detta upmärksammades av ALLA på stranden. Tjejerna som låg bredvid oss gick direkt och köpe citroner ( eller igentligen är det lime men men same same but diffrent ;-) )
Även de små Khmer-barnen ville veta vad vi höll på med. När vi berättade att det fick min hårbotten att bli lite ljusare så sprang dom och köpte lime dom också. Deras dröm är att vara blond.

Så det slutade med att jag satt och klämde ut saft i deras hår också.

Och så lite bilder... Internet e rätt segt här så det blir inte många.
Har precis kommit till Kambodja
(Har precis landat i Kambodja)

Tar några öl på vandrarhemmet vi tog in på i huvudstaden!!!
(Tog in på vandrarhem och tog en öl i deras bar)

Vandrarhemmet låg på vattnet
(Vandrarhemmet låg på vatten)

Det här är vad jag kallar regnmoln
(detta är vad jag kallar regnmoln)

Påväg på äventyr i Phnom Pen
(i en tuktuk påväg på äventyr i Kambodjas huvudstad Phnom Pen)


Hälsningar från Kambodja

Sitter just nu i dörröppningen till vårat rum. Tänkte jag skulle berätta lite hur jag har haft det dom senaste dagarna.

De första tre dagarna var vi i Phnon Pen ( huvudstaden ) och kollade runt en massa. Va på ett tortys fängelse från när Pol Pot styrde detta land. Det va sjukt hemskt och se allt. Väldigt detalj rikt! Foton och målningar överallt.
Sen va vi och kollade på massgravarna. Sjukt att under Pol Pots styre avrättades 3 miljoner människor av en befolkning på 7 miljoner. Kan inte fatta att detta har hänt under modern tid. Hitler va ju för så länge sedan och han hade inte ihjäl alls i samma mängd.
Vi bodde i ett vandrarhem i Phnon Pen som låg på vattnet. Mysigt och väldigt enkelt.  Håkan och Lina i en säng och jag i en annan.
Va och kollade på en massa marknader i staden också. Fanns massa saker men inte så mycket som man kan ta med hem. Om jag kunde skulle jag köpa hem en massa masker och tavlor. Typisk min stil.
På tredje dagen tröttnade jag på storstaden och ville bege mig ner till Sihanokville och min brors hem. Bussen vi tog kostade inte mycket alls och ac´n va på för fullt. Det va till och med så att man frös ett tag. Jag, Håkan och Lina spelade yatsy ett tag. Helt sjukt va lång tid det tog ner. Det är bara 20 mil ner men i detta land kör man inte fort i huvudtaget plus att det tog tid innan vi kom ut ur city pga alla mopeder över allt.
Väl nere stod regnet i baken och det va kolsvart. Vi lämnade bagaget på vandrarhemmet vi skulle bo i några få nätter och drog upp till deras bar, Karisma.
Det va mycket bättre än vad jag trodde det skulle vara. Dom har inret det jätte fint och de anställda är alla jätte snälla.
Jag och Lina festade lite tills klockan var fem, halv sex. Håkan gick hem och la sig någon timme innan det.
Idag har vi varit nere på stranden även fast det varit molnigt. Jag måste ju vara där nu när jag är på semester. Vi satt med fötterna i ett fiskbad. Tydligen finns det hemma i Sverige också. Det är små små fiskar som äter upp död hud från dina fötter. Man fick sitta i 20 min och grattis öl ingick :-) Vilket vi inte sa nej till.
Efteråt va mina fötter lena som bara den och då var det dags att sätta sig på strand baren och få pedekyr från några kvinnor som går runt på stranden. Jag och Lina fick målade tånaglar med en blomma på stor tån. Håkan valde att inte ha något nagellack alls... Konstigt!!!!
Nä nu ska jag väcka sömntutorna. Vi gick och la oss en timme efter middagen. Håkan ska vissa mig stan i nattens mörker :-)

Bilder kommer upp lite senare.
Kram på er alla där hemma. Vi syns när vi syns nästa gång!!

RSS 2.0