Kläder från förr

Va hos mormor på morsdag fika i dag på dagen. Nästan hela släkten kom dit på kaffe och tårta. Min otroligt hurtiga morster komer in som en solstråle på altanen och frågar med ett brett leende om jag känner igen klänningen hon hade på sig.... Nä eller kanske....Fick hon som svar. Den har varit din säger hon. Då kom jag på det, en känning jag hade när jag gick i mellanstadiet. Tänk vad bra det är med släkten.
Allt går att återanvända...

Jag måste säga att min kära moster Cattan passar MYCKET bättre i klänningen än vad jag någonsin har gjort.

Senare bjöds det på middag hemma i föräldrar hemmet. Färskpotatis och grillat kött.. MMMMMM Jag är barnsligt förtjust i färskpotatis. Asss gott!


Efter två dagar i solen är jag riktigt solbränd. Eller om jag ska vara helt ärlig mästa dels röd faktist. Om ni kollar riktigt noga på fotot bredvid ser ni det röda ansiktet.
Ni ser också dom vita ringarna runt ögonen. Helt sjuk men jag kan inte få färg runt ögonen.
Ser ut som jag leggat i ett solarium...
Det har jag inte för info!

Madde maddis

Morsdag

I dag är det ju som bekant morsdag. Dagen då vi ska hedra den kvinna som satt oss till världen med skrick och smärta. Om man fråga kvinnor som fött barn om det gjorde ont får man oftas svaret
" det spelar ingen roll. det va värt det."
Det säger ju rätt mycket. Fatta smärtan att få ut en fotboll mellan benen. Det är nog en av mina största räddslor, att föda barn.

Hedrandet av alla starka kvinnor som gjort det som alla kvinnor har gjort i århundranden.

Mamma på hennes födelsedag i år!Jag måste en gång för alla säga en sak.
Ni kanske tror att ni har världens bästa mamma men där har ni fel. Det är nämligen så att jag har  VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!

När jag va ung tyckte jag det va pinsamt att ha en mamma som alltid ringde för att kolla att jag levde typ eller som alltid skulle bjuda på saker om jag hade vänner över. Men nu när jag har fåt några år på nacken så vet jag bättre.


Det finns inget bättre än att ha en mamma som tar hand om än och äns vänner.

En vanligt svensson svensson är så tråkiga och så stela när det gäller andras barn och andras vänner. Ta bara det där när man va liten och va hemma hos en kompis när det va dags för dom att äta middag. Då blev man skickad till kompisens rum... Va kommer det i från.
Fatta otrevligt och ogästvänligt.
Det skulle jag alldrig låta mina kommande barns ( om jag nu får några ) vänner göra.

Summan av kadimumman är att jag nu några år senare faktist vill bli som min egen mamma, när det väl är dags för mig att anta rollen som moder, mamma, mor, morsa. Pappa, när han och mamma va på semester

Tack mamma för den uppväxt jag fått. Och själv klart tack pappa.
Du har ju varit lika delaktig i min upväxt som mamma. 


Ni är underbara bägge två!


Madde maddis

Lördag och utgång


Gårdagens outfit bestog av linne från Gina tricot, väst från Vera Moda, shorts från Vila och leggins från H&M. Och ( det ni inte ser ) skor från Nelly.se

I går  va helt ok. Va ute med två killkompisar. Förs på vimel sedan på ägget. Vimel var verkligen jätte mysigt. Tydligen ska det vara god mat där också. Tyvärr hann jag ej smaka den. Krogen efter, Ägget, va bra men skumt. Snacka om olika människor på ett stället. Först kommer en kille in med mjukiströja sedan tre sek efter kommer en kille in med frack och röd ros i bröst fickan.
Jätte konstigt, men roligt!

Madde maddis

Sola sig röd

Gårdagen bjöd på väldigt lite så jag vaknade i dag och kunde inte vara stilla. Diskade upp ALL disk som låg i köket och började plocka upp över allt. Sedan tittade jag ut. Fan va nice väder det va. På med bikinin, kaffe i handen och ut på ballen.

Drack upp kaffet och drog sedan till föräldrarna för att sitta på deras altan. Cammen va ledig så hon va på att steka oss på altanen. Boken följde självklart med.
Dyslektiker som jag är, tar det mig tid att läsa ut en bok. Men men. Jag får ju njuta längre av bokens äventyr än vad vanligt folk får.

Fiskbensflätta även kallad svinryggSom lite tidsfördriv
provade jag att flätta inbakad fiskbensfläta på Cammen. Det va hundra år sen jag gjorde det ( första året på gymnasiet med Alex och Jenny T tror jag det va ). Resultatet blev rätt bra om jag får säga det själv. Får jag träna någon gång till så får jag till det riktigt bra.
Jag slänger ihopp flättanPå mig själv slängde jag i hårinpackning och satte upp det med en traditionerl inbakad fläta.

Helt vanlig inbakad flättaNär jag skulle åka hem från segeltorp kom mamma hem med saker hon handlat på en marknad någon stans i Svergie. En vind-kossa. Rätt söt måste jag erkänna att jag tycker. Vad tycker ni??

Efter ett X antal timmar i solen kännar jag nu att huden har fått sig en liten smäll... Jag kommer nog vara röd som en kräfta i kväll.
Hoppas inte det kommer lyssa för mycket.
Jag som ska ut på söder i kväll. :-)

Madde maddis

Total dragningskraft

Hur kan vissa männskor ha en sån makt över än att man gör vad som hälst för den människan.

Det enda som krävs är ett sms eller samtal så är man med på noterna.
 
Noll motståndskraft och total dragningskraft.

Jag ler inombords.


Madde maddis

.: Maddis fakta 5 :.


Jag äger etthundrafemton olika nagerlack.Madde maddis

Tycker inte

Åkte till Sea hund och katt i går för att byta shelät jag köpte förut. Det va inga problem. Valde ett vanligt traditionelt rött. Fast Svenne tycker inte om att ha det på sig. Han kryper igenom hela lägenheten som om det vore synd om honom. Han får ha på sig det så att han vänjer sig när det är dags att  sätta på kopplet hos mamma och pappa.


Visst är han fin.....

Jobbar sista natten i natt. Ska bli riktigt skönt att bli ledig.
Madde maddis

Trött trött trött

Trött som fan. Är hemma på lunch och ska nog sova en stund. Svenne e överycklig över att jag e hemma.Jag lovade ju bilder på Mickes katter. Sååå sötta.Så små. Bara 6 veckor. Namnen är inte riktigt bestämda än eftersom det inte är helt säkert vad för kön det är.


Madde maddis

jag vill inte ha den på mig

Vilken dag. Kom ner till garaget för att ta ut bilen vad finner jag.. jo...Jag kom inte långt alls. Va tvungen att leta reda på ägaren till denna stora maskin.

Tillslut kom jag ut som jag skulle och jag kunde åka för att ta reda på vad gårdagen hade och erbjuda mig.

Det va typ det som hände i går. Inget spännande i huvud taget.

Handlade ett nytt selä till Svenne föresten. Jätte fint kamoflach mönstrat.

Jag vill inte ha den på mig.. Jag vill inte jag vill inte.

Han har tur. Den råkade vara för stor så den ska lämnas tillbaka i dag.

Syns senare

Madde maddis

Fika på ballen

så här ser det ut när jag ska sola innan jobbet
Tobbe kom och tog mitt morgon kaffe med mig på ballen vid halv två.
Gött som fan att sitta där i solen och njuta. När han åkte tog jag fram boken och läste några sidor.

Konstigt igentligen.
På vintern skulle jag inte drömma om att börja läsa en bok men på sommaren kan jag ej vara utan något skrivet äventyr.

Nä nu ska jag göra ordning mig för jobbet. Tänkte åka lite tidigare och hinna med och kolla på Micke 27´s kattungar. Han fick hem dom i söndags.
Bild kommer upp i morgon på dom små liven.

Puss och kram och nyp på sjärten.

Madde maddis

Idioter som roar sig

Vad kan jag säga. Gårdagen flött på bra. Satt i solen en stund innan det var dags att hämta upp Cissi i SKHLM. Hon släpper mer och mer på hennes rädsla för andra bilar. Vi körde i rusningstrafik utan problem.

Innan jobbet åkte jag och köpte en kamera. Så nu ska ni på bloggen se på fan. Ingen kommer komma undan nu. Med en kamera som fungerar kommer jag vara farlig.....

Åkte på en skadegörelse i natt. Jag säger bara en sak. Vilka jävla idioter det finns asså. Vad är det för roligt att kasta en stor tung sten igenom ett fönster. Utan att ens försöka göra inbrott.


ÅÅÅÅ va roligt det måste ha varit
Okej om man förstör för att man vill åt något eller så. Då har man ju ett syfte men om man tar en sten och kastar på ett fönster flertalet gånger bara för att göra det är man fan hjärndöd. Till vilken nytta.

Eller jag kanske ska vara tacksam. det är ju tack vare puckon som dess som gör att jag och mina kollegor har et jobb.

I morrse innan jag åkte hem var jag ju tvungen att testa kameran lite.

Post Linda och Martin pratar lite innan det är dags att åka hem och sova

Jag blev riktigt nöjd med kameran. Kommer ag använda flitigt va tanken.
Madde maddis

Vad ska man rösta?

Det damp ner ett kuvert i min brevlåda för några dagar sen där det stog röstkort på. Jag har hört lite löst på radion om att det snart är dags för val. Jag ( om inte är så insatt ) vet inte riktigt vad jag ska rösta. Jag vet ju inte äns vilka partier som har vad för åsikter osv.

Såg en reklam om krisdemokraterna på tv. Smart drag av dom. Dom säger det som svenska folket tycker om på tv. Det är klart man blir påverkad av det mer än av alla jävla afficher som sitter på alla lyckstolpar som man passerar i bilen. Vad just denna reklam av Krisdemokraterna handlade om har jag nu glömt, men jag minns att det som sas va riktigt smart och att jag höll med om det.

Nu är jag inte en krissdemokrat eftersom jag inte är troende.

Va inne på bloggaren Johannas sida och där hittade jag en länk till DN. Där kan man svara på 25 frågor och få fram vilket parti som har liknande åsikter som du.

Vad ska jag rösta länken

Jag gjorde testet och svaret blev att jag är Moderat. Jag vet inte, kanske jag är. Som sagt, jag har inte en anning om vad dom olika partierna säger om vad.

Gå in och gör testet du oxå. Klicka här

Madde maddis


Ingen återvändo

Inga tänder flög ut från någons  munnar och alla kunde gå hem efter träningen. Dock råkade jag slå i en betong pellare lite för hårt så jag har en blå knoge och en öm hand. Aja sånt är livet.
Blev en riktig hitt det här med innebandy. Kommer nog bli något vi gör varje vecka. Hoppas bara fler folk ansluter oss så att vi blir riktigt många. Ju fler desto bättre och roligare.

Vi höll på i nästan två timmar och några av oss var mer död än levande när vi var klara.

Möte upp Elin efteråt för att skriva på litte papper. Kontraktet för lägenheten skulle skrivas och allt det där.

Fort gick det. Sedans fans det på papper att jag flyttar senast den 1 Juli. ( OJ nu blev jag nervös. Hoppas jag gör rätt val nu )

Cissi satt, undertiden jag va på mina ärenden, och väntade i Segeltorp. Vi skulle, såfort jag va klart, ut och köra lite.

Cissi, ( nervös till tusan ) sa bestämt att vi INTE skulle ut på vägarna i dag häller. Hon vågade allt inte. Men med min list och charm lyckades jag få henne att glöma sin panik för andra bilar en sekund. Hon blev som förbytt. Körde runt i området utan problem.

Jag vet FÖRLÅT!! Jag lovade ju att förvarna er läsare om när vi skulle ut på vägarna så ni skulle hålla er borta men det behövdes inte. Cissi fixade det gallant, så ni behöver ej vara oroliga längre.

Bra gjort Cissi!

Nu ska jag bara få tid till min egen övningskörning oxå. Jag måste ju träna på den där slalombannan med hojen ju!

Fick en bild från gårdags kvällen. Klockan var 01.00 och jag sitter med ett glas gott is-vatten. Nykter en lördag. Jag har påbörjat mitt nya liv.

Jag dricker vatten en lördag

Madde maddis

Övening ger färdighet.

Efter som jag haft sååå dåligt samvete över att ha lämnat Svenne så mycket på sisteone så va jag hemma hela förmiddagen.

Senare hittade självklart några nya saker i skärholmen när jag va där. Två nya böcker blev det. Skönt att läsa något nytt i solen.Hittade även två nya tunikor från Vila.


Fina sommarfärger.


När Cissi hade slutat jobbet i s-holmen så var de dags. Nu jävlar skulle vi ut och känna på bilen. Jag måste säga. Tre år har gåt sen Cissi körde sist och det gick faktist helt ok.
Det här kommer vi klara av Cissi. Slappna av och njut av åkturen!

Nu e vi redo för att köra som fanPost Linda gjorde misstaget med att säga att jag var välkommen dit, så jag satte mig i bilen senare på kvällen och åkte ut på landet. Konstigt att det fasktist finns landet i Huddinge kommun. Fint som fan va det.

Hade en jätte trevlig kväll tilsammans med några nya människor. Konstigast av allt va att när jag kom dit så va en av gästrena en av mina gammla kompisar från gymnasietiden. Rille. Har inte umgåts med honom sen jag gick i tvåan tror jag. Det va ett tag sen kan man säga.

Nä nu ska jag i väg och spela innebandy med grabbarna från jobbet. Historiken säger att när förtagets grabbar börjar spela går det alltid något fel. Förr har folk kommit hem med brutten och / eller vrikade fötter. Tänder flyger ut och blåtirer delas ut.

Får se hur jag ser ut när jag kommer hem igen.

Madde maddis

.: Maddis fakta 4 :.
Jag har aldrig varit i Norge
.
Tomtenisse

Försöker piffa upp med ett diadem i alla fall
Kom hem i går efter jobbet, iklädd mina otroligt fina arbetskläder.

Ser ut som en tomtenisse i fel årstid.


Slängde i mig något att äta, bytte om till något mindre i ögon väckande och satte mig åter igen i den vita faran. Cissi va på någon fest i Mälarhöjden och jag hade tänka att hinna dit innan alla va helt väck.

Hela huset va fullt med olika människor. Grupperingar. I enna hörnan satt alla Svenssons svensson, i andra satt kurrderna och i den tredje satt dom balla grabbarna.

Va där i ca en timme sedan va det dags att åka. Cissi va hungrig, så det gyllene Mét fick sig ett besök. Möte Bill och Bull där. Lika söta som vanligt.

Sedan bar det av hemmåt.

Senare i dag ska jag och cissi ut och övningsköra. JAJEMEN ni läste rätt.

Jag är Cissi handledare. Cissi har inte kört bil på över två år så det är nog bäst att vi börjar på en parkering. Ni kan vara lugna, än sålänge är det säkert på vägarna. Jag lovar att förvarna innan vi bejer oss ut i trafiken.

Nä nu ska jag i väg till skärholmen för att kolla lite. Vem vet. Jag kanske hittar något kul att ta med mig hem.

Ha det gött alli hoppa!!

Madde maddis

Kundservice på Blogg.se

Typ så kan man känna sig då och då. Plattfotad och förvirrad!Sitter just nu på gammla jobbet inne på Lindhagensplan. För er som är nya läsare av min blogg ska jag berätta att jag jobbade innan mitt nuvarande jobb som larmoperatör på en fastighetsavdelning som handhar fastigheter på jourtid..
Så fint det låter.
Det ska jag meddela att det inte är.  Roligt jobb men man softar till sig ut av bara fan.
Sitter ner i 12 timmar med en telefonlur i örat och pratar med folk som bara skricker och svär åt en. Har lyckats bli mordhotad ett X anntal gånger.
Men men sånt e livet när man lever på en pinne! :-)

Kom till jobbet i dag och hade med mig min utsökta frukostmacka, som jag hade tänka att äta vid larmbordet. Men så blev det inte.... Det ringde så sjukt mycket hela tiden, så det tog mig lite mer än 2 timmar att få i mig den. Snacka om en lång frukost!

Jag han dock klämma in en snabbis med PostLinda, även kallad Linda M. Ca 3 minuter utanför dörren fick det bli.

Sorry Linda jag får försöka hålla ut lite längre nästa gång. Kanske till och med hinner med att dricka kaffet oxå innan jag måste springa!

I går när jag satt här på JM, fick jag för mig att jag skulle börja att mobilblogga. Det kan ju vara kul att kunna göra om jag inte har tillgång till internet någon gång.
Jag tog reda på vad jag skulle göra för att kunna utnyttja denna tjänst. Reggade mobilnummret under mitt konto och allt det där.
Till min besvikelse fungerade det ej. Jag skickade en kommentar till Blogg.se och tänkte väl inte mer på det. I morrse fick jag ett mail från deras kundtjänst.  Jag svarade med en exakt beskrivning på vad jag hade gjort och vad jag hade skrivit.

Det tog inte mer än ca 30 min när jag fick svar.
Det kallar jag bra service. Okej. Nu kunde inte hon komma på vad det är för fel och varför jag inte kan mobilblogg men ändå, jag fick ett gensvar fort. En tekniker har blivit tilldelad mitt ärende.
Så nu får vi se om teknikern är lika snabb.

Madde maddis


Underbar resturang

Jag och Jenny va på resturangen Kopangjang ( valfri stavning ) i går och åt en otroligt god middag på skånegatan 57. Har hört många som har pratat varmt om denna resturang så vi gick in i lokalen med spänning.
Jag säger bara en sak OJOJOJOJ!!! Det såg precis ut som om man  va i Thailand igen. Bambu över allt. Små åar rinner genom lokalen och broar byggda för att ta sig över dom.  Väggarna va täckta av "berg" där plast ödlor va på. Ljus slingor hänge längs hela taket. och bredvid vårat bord va ett litet vattenfall.  Pga den dåliga kvaliten på min mobilkamera fick jag bara några bra bilder.

(Jag lovar att jag ska fixa en bra kamera så att ni som följer min blogg inte ska gå miste om en enda liten detalj i mitt liv. Har jag nu börjat blogga seriöst ska jag göra det fullt ut oxå)

Handfatet utanför toaletterna. Krannen består delvist av en gammal trädgårdsslang.

Inne på toa var allt målat som om man befanns sig i regnaskogen.
Sååå mysigt!

Häftigast av allt var att dom hade, i stället för en list, murat in kapsyler från en thailändsk öl.

Jag beställde en öl till maten och då fick jag in en flaska på en liter... Det va ju bara att börja pimpla. Tur att den va god!

En perfekt middag. Efter gick vi till det gyllene Mét för att ta en glass. Det va inga roliga efterrätter på returangen.
Uteserveringen på Snaps såg så mysig ut att vi bestämde oss för att ta något att dricka där. 

Sedan gick det bara utför. Kvällen slutade i Huddinge C i regnet. Krogarna stängde redan klockan 23,00 så vi hade åkt från stan helt i ondödan.
Fan oxå kvällen som började så bra slutade såååååå dåligt! Aja kan inte ha kul varje gång!
Madde maddis


Sjökort


Va inne på nätet och kollade runt lite. Jag skulle ta reda på vart en resturang ligger så att jag och Jenny hittar fram i kväll.
( Vi ska ju in till stan och avverka en kväll i hop. Kommer bli jätte kul )
Tänkte eniro e en riktigt bra sida, jag söker via den .. Kommer in och vad ser jag....
Jo nu har man lanserat eniro sjökort.

Det e ju asss bra. Varför har ingen tänkt på det förut för. Det är ju något som borde ha släppts för länge sedan. Hur många båtar går inte på grund för att dom saknar sjökort eller har ett gammalt?
( jag vet inte svaret men gissar på många ).

Men frågan är hur bra det är att hålla på med sin mobil ute på vattnet. Vad jag vet så är telefonerna inte vatten tätta och risken är ganska överhängande att man blir i alla fall lite fuktig liksom när man sitter och försöker reda ut vart man är och vilken ö som är rakt föröver.

Aja tycker det va en riktigt bra grej i alla fall.

Madde maddis

Onsdagen den tjugonde Maj

Hade ett otroligt givande samtal med arbetskollagan Post Linda i morrse innan jag åkte hem för att avnjuta min ledighet. Hon berättade att en av hennes många katter ( hon är en katt-fanatiker ) hade kommit hem med en fågel, närmare bestämt en grön fink.
Fågel levde fortfarande så hon bestämde sig för att rädda den eller rättare sagt försöka rädda den. Medans den sitter på altanen och hyperventilerar ser Linda hur liver rinner från finken för att sedan ta sitt sita andetag.

Det är konstigt det där. Att man ser hur själen försvinner från en varelse. Man ser liksom hur ljuset i ögonen försvinner. Man bara vet när någon har gåt vidare till andra sidan och ett skal är kvar i stället för din vän.

Usch vad deprimerande.

Nä måste bara berätta om min körlektion i går. Det va asssss kul. Roligt att höra från proffitionela att jag kör bra. hade dock ett litet problem. Och det var med en cylinderbanna som man ska köra i 50 km/h. Jag kyckas hela tiden släppa lite på gasen och det får man inte göra. Men det e lugnt. Tränar jag en två gånger till så fixar jag det gallannt. Jag e ju klar annars. Det som alla brukar tycka är det svårasete under uppkörningarna är det som jag tyckte va lättast.

Madde maddis


.: Maddis fakta 3 :.

Jag slutade röka 1 agusit 2007 för att jag skulle med min bror på träningsläger i Thailand. Jag ville inte vara den som inte orkade med träningspassen.

Efter 13 års rökning slutade jag över en natt.
Jag använde nikotin-hjälp i en vecka sedan enbart när jag festade en kort perjod efter.


Måndag 18/5-09

Måndag här igen och denna gång är den gråare än vanligt. Fick flera timmar sömn och vaknade relativt pigg. Förkylning har jag dragit på mig sedan någon dag tillbaka, så jag känner mig inte helt på topp men va fan. Jag har energi så det räcker och blir över. Klarar jag jobba natt med bara 5 timmars sömn på nästan två dygn så kan jag jobba med en lite förkylning. Fast man blir ju inte så snabbtänkt om man säger så.

Ryck Johan och Helena ( min blivande rummis ) är lediga i dag och jag tycker lite synd om dom. Dom har ju verkligen valt att vara ledig på en av månadens dåligaste dag. Ett stort och tjockt täcke täcker himmelen. Och det e fan inte varmt ute.
Jag var ledig på den fina och bra dagen... HAHA! Ibland ska jag också ha lite tur.

Jag länktar såååå till i morgon. Då är det dags för min första lektion på körskola. Köra hoj är inget problem. Det kan jag som sinnande vatten men jag ska däremot lära mig hur man kör konbanan. Det är en slalombana med koner som man ska köra igenom på ett specielt sätt. Det är inget man klarar utan att få träna på det.

Ska bli riktigt kul att se om jag klarar det eller om jag blir tvingad att ta fler lektioner. .

Madde maddis

Party hos Cissi

Tyvärr har jag ej hunnit få alla foton från Helena S än men jag hade några, med dålig kvalite, på min kamera. 

Så till vidare får detta räcka
Några av brudarna
Redo för party!
Söta Helena
Söta Helena
Cammen njuter på ballen!
Cissi e på partyhumör så det står härliga till!!

Vad kan jag säga. Vi är ett gäng partybrudar.

Mackan e på sitt bästa humör. :-)


Kommer upp med fler bilder när jag fåt dom.


Madde maddis

Inflyttnings fest

OJOJOJOJ

VIlken fest det blev i lördags. Va riktigt kul. Va lite seg under söndagen så jag orkade inte lägga upp bilderna. Jobbade även natten till måndag så det fanns liksom inte tid till allt bloggande som jag igentligen ville.

Ska sova om någon timme och när jag åter igen är vaken och redo för en natts arbete, så ska jag lägga upp bilder..

JAG LOVAR!!

PÖZZ på ER ALLA

Madde maddis

Otrohet och Singel!

För några inlägg sedan skrev jag att jag va på fest med Cissi och att jag kom i en vild diskution.
På grund av en händelse har detta ämne åter igen kommit upp.

Ämnet som skapar sådana rubriker i min omgivning är
otrohet och singel!

Jag HATAR otrohet. Värsta jag vet. Jag tycker om man har ett förhållande ska man hålla sig till sin partner. Men samtidigt säger jag emot mig ( enligt vissa ) när jag säger att, jag som singel inte gör något fel, när en upptagen man vill ha mig. Jag jagar inte upptagna killar utan dom flörta med mig och jag hänger på. Det är inte på mitt snsvar att killar är trogna.
Hur svårt är det att säga: nej jag vill inte, jag har tjej eller om man bara går bort. Man står inte kvar. Det inger dubbla budskap.
Stå inte och kramas och sedan säg jag har stadigt nu och fortsätta kramas. Det fungerar inte riktigt så.

Men sen har jag förståelse för dom som dagen efter kan få samvetskval. Alla kan göra misstag och så länge det inte händer igen så behöver det inte vara kört.

Händer det dock en andra gång så finns det inga ursäkter längre.

Madde maddis

Torsdagsparty!

På medusa med två kollegor
Jens och Sandra på Medusa. Det va liv och rörelse över allt.

Hemma hos Jens med hans vänner från norrland. Gittar hero i bakgrunden.

Madde maddis

Medusa & Aspudden

Där satt jag i min ensamhet och njöt. När telefonen ringde funderade jag om jag skulle svara eller ej. Självklart gjorde jag det.

Det va lilla Jens ( västberga sheriffen ) som ville att jag skulle komma in till stan. Klockan va elva en torsdag kväll... Det e klart jag sa JA!

På 30 min hade jag duschat och smikat klart mig och stog utanför för att vänta på taxin. In till Medusa för att träffa norräningarna som satt och väntade. Sedan bar det av till Aspudden för att spela gittar hero på trummor. JÄVLAR vad jag äger på trummor!

Vilken fest det blev. Det va inte riktigt vad jag hade förväntat mig denna torsdags natt när jag satt och åt glass i min ensamhet.

Bilder kommer upp när jag kommit hem och laddat in dom på datorn

Madde maddis


Hold Me For A While

När jag hörde din röst i telefonen i dag stelnade mitt hjärta till för en sekund. Trodde det hade gått över, men så va det inte!

Om jag bara fick hålla om dig en gång så att jag kan reda ut hur jag igentligen känner.Madde maddis

.: Maddis fakta 2 :.


Jag föddes 6 veckor förtidigt och fick ligga i kuvös i någon månad.

Jag va en stressad stockholmare redan då och kunde inte vänta.

Själv i skogen

Måste bara berätta om något som hände hände förra passvändan.

Allt gick som på rells. Jobben betade jag av, en efter en. Inga problem var i sikte. Under ett av mina jobb, gjorde jag det förbjudna. Jag tänkte tanken att i dag skommer inget hända. I dag ska jag nog få en riktigt lång rast. Allt har ju gåt så bra hitills.

Och då, 5 minuter efter denna förbjudna tanke, hände det. Jag satt i telefonen med Ryck Johan och pratade som vanligt en massa strunt, när jag plötsligt hörde ett konstigt ljud. Jag stannar och går ur bilen.
Vad ser jag?  jo...

Däcket är, till min fasa, platt. Jag kollar efter ett reserv hjul i bakluckan, men det lyser med sin frånvaro. Det användes under City gross händelsen, då ett flertal bilar fick sina däck sönderskurna.

HELVETE! Vad gör jag nu? Där stog jag mitt ute i skogen, helt själv, med endast en Johan i örat som as garvade. 
Det var ju bara att ringa AL som fick komma ut med ett nytt däck. Då ska jag till lägga att det tar ca 40 min att köra ut till mig från city.

Under tiden jag väntade, tänkte jag vara lite duktig och ta av den platta och trasiga gummi biten, som satt fast på min bil.
Jag tog fram den lilla domkraften och satte mig ner på asfalten. Då ser jag att den ser väldigt konstigt ut. Jag försöker med allt som stod i min makt för att få ner den, så att jag kunde påbörja lyftningsarbetet. Men nej.. det gick inte. Jag hoppades i mitt stilla sinne att AL Roj skulle ha en domkraft i sin stora, fina bil.

När han kommer, så får jag höra att han inte hade en i bilen. Han kollade på min domkraft och muttrade lite. Visst såg den konstig ut sa han innstämande... Men Madde, sa han, det kanske skulle gå lite bättre om du vevar tillbaka den till ursprungslägget..... Fan jag hade vevat åt fel håll. Inte undra på att det inte gick. Jag som har en lika dan hemma borde ha vetat det, men i mitt uppretade tillstånd gick inte dom signalerna ända fram...

Så nu, ni som känner Roj vet, kommer jag aldrig få glömma detta misstag.

Redan en timme efter att jag fått på mitt nya däck och åkt där ifrån, fick jag ett sms som löd: En instruktion om hur man använder en domkraft är faxad till kontoret. Läs och lär. Sedan kom några telefonsamtal från kommunikations centralen där operatörerna snällt frågade om hur det går med däcket... Så höll det på. Dagen efter va samma prossidur.
 
Karln har ett minne som en elefant så det är bara att axeptera lägget.

Madde maddis

Veckans sko


Även fast jag älska mina nya högklackade skor så valde jag dom bruna som favorit. Dom e perfekta för sommar halvåret och dom va billiga. 
Inköpta från skopunkten, 299 kr.

Madde maddis

Klart jag behöver något par till

Snart så händer det grejerVa och fikade med Cammen, Bea och
Helena S hemma hos Bea på dagen i dag.

Kan knappt fatta att det snart är dags. Bea och Bengan är snart
mammsi och pappsi.10 dagar kvar om man ska tro vad läkarna säger. 

Jag och Cammen tog en trip ner till Kungens kurva för att handla kattmat. På vägen hem smet vi in på skopunkten för att "kolla" lite.

Kunde inte välja mellan den bruna eller den svarta jesus skon så jag köpte båda.

Sen hittade jag dom högklackade.. Och när jag testade dom fans det ingen återvändo. Kändes som om jag hade tofflor på mig,  jag kunde ju inte bara låta dom stå kvar på hyllan. Dom praktiskt taget skrek mitt namn.


Svenne ska ju få leka också
Det är klart svenne ville vara med och kolla på dom nya fina sakerna.

H&M ligger ju precis bredvid skopunkten och jag har ju inte handlat ett enda sommar plagg.
Det slutade med att jag gick ut från affären med två nya tröjor, ett par långa skjorts och ett par nya solglasögon
( inga pilot för en gångs skull ).

 

 
Nä nu ska jag ge Svenne lite ny mat och sedan sätta mig i soffan och kolla på tv.

Har köpt en ny sorts mat till tigern. Han har lagt på sig lite efter kastreringen det blir special mat från och med nu.


Madde maddis

Nu har resan börjat

Nu har jag påbörjat min resa till nya äventyr. Okej inte riktigt än på ett bra tag, men jag har börjat packa ner saker i flyttlådor. Inte äns hälften av sovrummet är nerpackat och jag har redan fyllt fem lådor!!!

Hur ska detta se ut när jag är klar.

En rolig sak hände i går. Helena kom hit för att hjälpa mig att påbörja packningen. När vi tar fram allt så ser hon för första gången vad jag faktis äger för grejer. Hon blev lite chockad. Hon insåg förförsta gången att jag inte har skämtat när jag sagt att jag har problem med mitt handlande. Samtidigt blev hon lycklig. Hon tycker nu att vi ska dela på allt. Mina skärp är hennes skärp liksom. Och va fan. Ska vi bo i hop så kan vi lika gärna dela på saker.

Men en sak ska du veta Helena, mina saker får jag välja mellan först. Sen kan du .... om du är snäll.... få låna det!

Madde maddis

.: Maddis fakta 1 :.

Som en intrudition för denna kattegori tänkte jag berätta något om mig själv och vad jag har. Dom flesta vet att jag älskar skor och är en shopoholik.

Jag har just nu i min ägo 54 par skor och fler kommer det bli.

Kärleken på vägen

Såå härligt att vara ute med kärleken!
Så fort jag gick upp, drog jag till Segeltorp för att ta ut hojen på en tur. Det va ju flera dagar sen nu och jag började bli rastlöss!
Jag och pappa tog en tur ut till Tyresö för att kolla på triken som byggs i hop till mamma. Stommen var färdig så jag och pappa kunde inte hålla oss från att testa.

Jävlar va kul det är och köra
Fan va kul det va!
Självklart skulle pappa leka med hojen Så ser mitt hår ut när jag haft fläta en hel natt!!
Den ser lite liten ut utan några kåpor.
pappa gör sig redo för att köra upp på släppet.
Sen var det dags att göra det vi va där för att göra. Ställa upp hojen på släppet.
Den ska på besikning i morgon.
Nästan uppe nu.. Du klarar det pappa!!
Nästan uppe nu pappa! Du klarar det. Det där är väl inget svårt?! Eller?
Nästan uppe nu... Du kalarar det pappa!!

Hoppsan! Så det kan gå.
Ena rampen flög iväg och resultatet blev en trike på sne
Hoppsan. Så det kan gå pappsen!Vad ska mamma säga?!
Efter en stunds tänkande togs domkraften fram och dom fick lyfta upp klumpen. Dock nåde inte domkraften hela vägen upp så några stockar fick hjälpa till.
Det va bara aatt ta fram dom kraftenDen höll. Slutet gott, allting gott!
Efter mycket om och men så stog den på sin plats på släppet.
Nu e den redo för besikningen i morgon! Snart har du din Trike klar för vägarna mamma.
Det är bara lite jobb kvar att göra på den.


Madde in action!


Sitter i bilen och gör vad jag kan för att göra mitt jobb så bra och snabbt som möjligt. Fan har ju inte hela natten på mig för att jobba med mitt. Måste ju hinna med en massa annat oxå. Ta hand om kollegor, prata i telefonen, äta, åka på roliga larm och kanske hinna åka hem och krama tigern en snabbis! OCH inte att förglöma, jag måste ju hinna med att sitta i soffan på kontoret och kolla på dom två blonda systrarna.
Hope and Faith! Älskar den serien.


Arlas kossor!

Jag har i flera år drömt om att få åka till en bond går på våren/ sommaren och se när bonden släpper ut kossorna på deras sommare beten. Det ska vara en riktig upplevelse att få se det.

SÅ SÖTAJag läste på Lottas blogg att det nu var dags i år igen och jag bestämde mig för att inte missa det.
( lyckas alltid komma i håg det försent )

Helena blev helt till sig och ville pront följa med. Jag är inte den som är den så det e klart jag sa att vi kunde åka tillsammans.

Gick in på Arlas hemsida för att hitta närmaste betesutsläpp och det va i Hanlinge Bergas naturbruks gymnasium. Vi hade inte missat det. Korna släpps ut nästa helg. men....
När vi skulle gå in och föranmäla oss, fick vi det tråkiga beskedet. Alla platser var redan fyllda. Vi fick inte vara med i år. Vi måste anmäla oss tidigare för att få en garanterad plats.

Va fan!!! Första året jag kommer ihåg det i tid så är platserna redan fyllda.. Typiskt min tur!!!

Det trogna fikasällskapet

Tobbe ringde och väckte mig i dag för att han ville komma förbi på fika. Vilket absolut inte är ovanligt. I flera år har han ringt och väckt mig och tvingat upp mig, för att sätta på kaffe och fika med honom. Vi brukar sitta i timmar och prata om allt.

Har ni någonsin haft en vän av det mottsatta könnet som ni kan dela allt med? Och då menade jag inte en pojkvän. Utan någon som du enbart har som en vän. ( inga fysiska aktiviteter inblandade )

Det är Tobbe för mig. Vi har haft varandra som ett bollplank. Vi kastar ideer fram och tillbaka. skriker och gormmar på varandra. Hjälper varandra när vi börjar vackla i vissa frågor. Det är sprecielt att ha en sån vän. Man får liksom grabbarnas perspektiv på det hela. Sen hjälper det ju också att just Tobbe är så bruttalt ärlig att det inte går att ignorera.

Träffar jag en kille är en av dom första grejerna jag måste berätta, att jag har en vän som kan dyka upp. Det roliga är att jag behöver aldrig förvarana mina dejter om att jag har tjejkompisar som kan dyka upp när som hällst, utan av någon konstig anledning så får killarna för sig en massa om jag inte förvarnat om Tobbe först. Det har hänt att killen sover i rummet bredvid när Tobbe klampat in i köket på en kopp kaffe. I början höjer grabbarna ögonbrynnen men sen blir det liksom en del av livet!
Tobbe däremot är ju tvungen att godkänna mina val i livet och ska pront förhöra mig om allt.
Ingen är bra nog eller så är det så att jag bara gör dåliga val?!

Jag vet inte.


Har kommit att älska 7eleven

Folk underskattar verkligen 7eleven. En trogen vän i stan liksom. Dom har allt som man kan önska. wok, korv, pizza, godis, glass, mackor och ,för er som vill vara nyttiga, sallad.


Sitter och betar av mitt straffpass inne på radion och det enda jag just nu har att se fram emot är mitt besök på 7 eleven. Missförstå mig inte. Det e kul att jobba inne på radion, nu när jag faktist börja få kläm på det och när kollegorna här inne berömmer mig över mitt goda arbete, men jag hade ju  fasktist plannerat att kolla på film och mysa med Svenne i dag.
Jag tröstar mig med en glass eller nåt!!


Pappa och jag

Mamma är i London, Håkan är hemma hos sig med tjejen hans och jag och pappa tog en tur med hojarna i dag igen. Idag avverkade vi hela 11 mil på raken. Ingen rast eller fika som förra gången utan i ett svep. Finns fan inget bättre än att känna vinden blåsa och höra motorn jobba.  Ligger på vägarna och vet att det e jag som har makten.

Bara för en sekund känner du dig oövervinnlig!!Min hoj ser så liten ut mot pappas


Göta juck och 18 år på nytt!

Tillbaka i tiden!

Gårdagen bjöd verkligen på sig själv kan man säga.  Brände mig i solen så jag ser ut som en brun bränd kräfta just nu. :-)

Hade tagit med mig alla mina grejer till Segeltorp för att slippa åka fram och tillbaka när det va dags att göra ordning sig. När jag hade duschat och skulle klä på mig så gjorde jag den hämska upptäckten med att mina byxor va borta.

FAN!
Jag hade glömt dom hemma. Det va ju bara att sätta sig i bilen och dra hem... Kommer hem och ska byta om där i stället. snart dags för utgång

Sätter på mig byxorna och ramlar! Spräcker byxorna så pass att dom går i två delar. Där stog jag och visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta. Bestämde mig för att skratta och plocka fram en penn kjol med rosa linne i stället. Tog mig hem till Cissi sedan för att påbörja kvällens festande.

Vi åkte hem till Louise som hade festen i Bandhagen! Tur som vi hade, träffade jag på en kollega, påväg till bussen så vi fick skjus ända fram till dörrren. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Underbara jobbet !

När vi kom in så mötes vi av en jätte full Louise. Resten av männskorna va snälla men inte riktigt min typ av vänner! Vi fasnade i en vild diskusion, där jag va den som hade en åsikt som stack i ögonen på folk. ( kan ta det någon annan gång ).

Jag och Cissi va på party humör så vi tog taxi in till stan och skulle festa ordentligt!
Vi gick först in på 54, vilket vi ångrade groft sekunden vi satt foten där inne. Tog en drink sen så begav vi oss vidare. Möte en kollega till Cissi som fixade in oss gratis på Göta källare. Vi skulle nog aldrig ha gåt dit om det inte va för just det. Vi slapp betala!

Väl inne så kom alla minnen tillbaka. När jag och Cissi började umgås va vi gämnt på Göta juck. Varje helg. Då hade vi ass kul men det va ju oxå för att vi va 18-20 då och hade inte så stora förväntningar på kroglivet.
Vi bestämde oss förr att släppa loss och återuppliva våra gammla minnen.

Jag, som hade på mig 10 cm klackar, började känna av det i fötterna efter tag, men skam den som ger sig. Träffade ett gäng grabbar som släppte loss lika mycket som vi. När klockan va stägning så hade vi ingen lust att åka hem så vi drog till båten!

Den trogna båten som alltid finns där. Patricia.

Hela kvällen va som tagen ur det förflutna. Den hade allt. Vi dansade som tokar, blev bjuda till höger och vänster, Cissi raggade upp killar åt oss, strumpbyxor gick sönder, svetten rann och ( som om inte det va nog ) sov jag i Segeltorp!

När jag stog utanför mitt hem i Hagsätra och skulle ta fram nycklarna upptäcker till min fasa att dom va borta. HELVETE! vart kan dom ha tagit vägen? fick Cissi med dom hem? FUCK och jag som hade en vän med mig som skulle sova över. Sen kom jag på det. Håkan lånade min bil tidigare under dagen och han fick med sig hela knippan!

Det va bara att sätta sig i en taxi till Segelötorp. Ringde pappa som fick komma ner och öppna åt oss.

JA precis som jag sa. Som att vara 18 igen!


Jag och min hoj

Denna passs vända har varit ovanligt tung. Jag brukar inte ha några problem att vara vaken sista dagen innan ledigheten, men i dag tog priset. Det gick inte.  Halv vägs hem, var jag påväg att somna.

Sov två timmar sen va jag tvungen att ta mig upp. Åkte hem till pappa så fort jag kunde. Skulle vänta i villan tills han va hemma så att vi kunde åka ut på en tur direkt han va redo.  Vad händer när jag kommer dit? Jo, jag somnar på soffan. Vaknar när pappa går i dörren. Seg som ett ass va jag. Inte kul alls.

Sen va det dags att sätta sig på hojen. Det va över 6 år sen jag satt på en hoj. jag hade fjärilar i magen. Kändes nästan som om jag va kär!

Jag utanför föräldrarna i Segeltorp

Sa till pappa att vi skulle börja på en parkering efter som det va så länge sedan jag körde liksom. Jo men visst sa han. Kör till macken så ska jag tanka. Sedan fick jag höra. " huddingevägen mot tumba. Vi drar mot Lida och kör i slinger bulten. Sagt och gjort!

Efter 2 minuter på hojen så va det tillbaka.

Det är verkligen som folk säger, har man en gång lärt sig att cykla glömmer man det aldrig.

Jag gasade lite extra och kände hur jag va på rosa moln. Stannade till på kaffet på rosenhill och drack kaffe sedan begav vi oss ut igen på vägarna. Sedan tog vi en sväng förbi mc-klubben och sa hej till några av pappas kompisar.

Vi skulle "bara" ta en liten sväng eftersom pappa skulle på mc-fest. 7 mil och någon timme senare kom vi hem igen. Jag frågade samma sekund som jag tog ut nycklarna från teningslåset om vi skulle åka i morgon igen.
Ska på party i morgon men kan säkert klämma in en liten sväng med hojen innan.

Jävlar vad jag ska köra nu! Helt underbart och en såååån befrielse!


Vissa festar andra jobbar

Solen skiner, fåglarna kvittrar och grillarna glöder.. Vad gör jag?! sitter i en dålig lokal med dålig belysning och jobbar så att svetten rinner....  Det enda roliga med att vara här på jobbet, är att kollegorna som sitter i samma dåliga lokal som mig är otroligt roliga! Tar hand om mig och har förståelse äver mina små missöden jag har åstakommit dom här dagarna jag varit här inne.. Kan ni tänka er, att dom vågat släppa mig själv.
Dom vågar låta mig sitta själv och jobba med larm och dylikt.
( jag klappar mig själv på ryggen :-) )


Jag har suttit här inne i några dagar nu och jag börjar känna att det börjar fastna lite. Nu kan jag hålla reda på vad olika siffror betyder.

I går blev jag förflyttad helt plötsligt pga City gross hade inbrott. Detva västa draget. Fotanglar va kastade i hela kungens kurva. Väktarbilar fick sina däck sönder skurna och flera polisbilar blev stående pga samma problem. Gärningsmän sprang med yxa tills dom lämnade platsen. Där fick jag vara efter stormen hade lagt sig och kontrollera lite!

Det är roligt nästa gämt!

Jag och min kära far va iväg, innan jag började jobba, på en liten trip till Täby i dag för att kolla på en cyckel.

För er som har gåt hemma och undrat och undrat på vad jag skulle välja, gammalt eller nytt, kan jag nu meddela att det va nära att jag valde den nya variationen, meen efter nogran övervägande så vann den äldre modellen min lilla tanke duell.
Det är så det brukar gå till, när det gäller mig. Dom äldre är att föredra!

Jag är nu en stolt ägare till en Honda CBR 600F av äldre modell. Eller jag äger den inte helt och hållet än. Han jag köpte den av hittade inte ägarbeviset så vi ska skriva papprena ästa vecka. Fast jag fick ta med mig hojen hem i alla fall. Pappa fick äran att köra den hem.


Inte min hoj men en liknande i alla fall!

Så nu jävlar ska jag köra! Ska tvinga med mig pappa på små turer så fort vi har en lucka i hop.Vill bara säga att jag kommer att sakna dig, nu när du inte kommer finnas där. Trodde inte det skulle kännas såhär hårt.

RSS 2.0