Morgonpromenad

JajNu har jag påbörjat min träning. Har ju varit sjuk den gågna veckan så jag fick börja mitt nya sunda liv i dag istället.

Kl: 07.00

Detta foto är taget kl: 07.10 under min morgon promenad. Va så stolt att jag ville vissa er på bloggen. Helena ville inte va med på fotot men hon va med.. Jag lovar.

Under skolan i dag har jag varit som förbytt. Det är en underlig känsla att gå till skolan och sitta på lektioner och njuta av det. Jag sitter som en fågelunge och bara gappar efter mer. Har fått våran första uppgift att lösa också. Jag tillsammans med 4 andra ska skriva ett arbete om centralstimulerande medel så som anfetamin mm.  Andra i klassen ska skriva om något annat tex smärtstillande, THC-droger, opiater.. Ja en massa annat. Sen ska vi lära varandra nästa vecka. Kommer bli riktigt kul.

Gick ner till gymmet innan middagen och höll i gång ordentligt. Som avslutning på dagen va jag ute och gick en långpromenad med en klasskamrat och hennes underbra hund...

Slutligen måste jag säga att jag e riktigt nöjd med denna måndag. Hoppas alla måndagar är så här bra.

God natt.
Drömm sött!

Madde maddis

Helgen är över

Nu va helgen över. Sitter på rummet i skolan och har satt igång en film. Helena ligger i sin säng och har precis lagt ifrån sig sin dator. I morgon är det skola och innan det ska jag ut på en morgonpromenad.

Orkar verkligen inte skirva mer nu.

Hörs i morgon!

Kram

Madde maddis

.: Maddis fakta 6 :.

Jag har inte gråtit på över 10 år!

Jag mår inte dåligt över det. Jag ser mig själv som en stark människa, som kan vara en stötte pelar åt alla mina vänner.

Vissa förstorar upp det och gör det till värsta grejen att inte kunna gråta.
 
Vissa förstorar upp det

Det kommer när det kommer.
Vem vet, efter denna utbildnig kanske jag har lärt mig hur man gör!!

Madde maddis
Fest på landet

Raila fyllde ju 50 för ett par månader sen men festen i hennes ära va i går.
Fler från mitt gammla jobb skulle mötas upp vid satoil och sedan åka i samlad trupp till byggdegården som det va i.
Det kändes så konstigt att stå där med dom människorna igen. Dom tillhör på något sätt det förflutna nu.. Dom va lika dana nu som då och jag togs emot med öppna armar.När vi va på plats plockade vi fram packetet och blommorna.
Raila blev så glad att hon för en gång skulle blev mållös!

Festen va väl okej. Kanske inte vad jag hade väntat mig men bra ändå. Jag hade tur att en gammal kollega Johan va nykter och skulle kör hem till uppsala. Mitt hus ligger ju påvägen hem för honom... Kvällen blev rätt tidig. Jag tog mig ut på altanen där det stog en säng och väntade på mig när jag kom hem... Sen vet jag inte mer, för jag somnade där!

Sängen är min brors, som han har ställt där tillfälligt. Den såg så skön ut att jag va tvungen att testa den.
Skönt som fan och sova ute i friska luften måste jag säga. Det är något jag kommer göra flera gånger.

Madde maddis

Huddinge kyrka

Gick upp vid halv nio för att hinna duscha och så, innan Cammen skulle komma. Hennes hår skulle lockas och mitt plattas.
När jag fortfarande är i gång med lockandet slänger Cammen ut sig...
Vi måste åka om 10 min..... Va fan! 
Där stog jag i leggins och en bh. Håret halv plattat och inge smink... Då fick jag eld i baken. Jag kör, va det enda jag sa när vi satte oss i bilen. Vi han till dopet i tid. Lite innan till och med!

Det va sååååååå fint. Gudmor Helena bar fram Theodor med gudfar bredvid sig. Bea och Bengan kom efter. efter dom kom två par till... Tydligen döper man inte sitt barn själv utan det är vanligt med att flera barn döps samtidigt. Aja det spelar ju ingen roll.

Självklart när man är i kyrkan ska man sjunga psalmer och detta va ju inte ännorlunda häller.
Jag lossas att jag sjunger med boken i handen
Cammen och Cissi gör samma sak. dom ser ljupt konsentrerade ut....

När allt va klart väntades det fika i lokalen som ligger bredvid kyrkan. Jag som har börjat mitt nya liv sa till mig själv att i dag fick jag faktist fuska. Jag kan ju inte hålla mig borta från alla bullar och kakor och bakelser och det... funkar inte så!!

Sagt och gjort. Hur gott som hällst!

Tack Bea och Bengan för fikat. Dom där som såg ut som konstiga kakor va nog min favorit denna gång!
jag och Theodor när vi fikat klart
En massa pressenter fick lille Theodor.
Av mig, Cissi och Cammen fick han pengar insatt på ett konto som han får tillgång till när han är 18 år. Sen kommer vi fortsätta sätta in pengar varje år. Det kommer nog ligga endel pengar där när han har kommit upp i åldern.

Nu ska jag göra mig redo för fest i kväll! Järna here I come!

Madde maddis

Brandövning

Nu va denna vecka över och helgen är här.

Fredag...

Vad betyder det för mig nu förtiden?
Jo. en vecka av skolarbete är över och jag är åter hemma igen för att träffa mina nära och kära. Och Svenne såklart!

Eller skolarbete är ju synd och säga. vi har ju bara suttit och pratat om oss själva igentligen. men i alla fall. Vi har fåt våra två första läxor.
1: skriva ett personligt brev till mig själv som jag får läsa igen om 2 år.
2: Läsa första kapitlet i Psykologiboken till tisdag. 30 sidor ska jag plöja igenom på söndag.
jo ja tackar ja! Men det är bara och vänja sig.
Jag är ju faktist student nu!

I dag hade vi info möte i Fifång ( skolans aoula ) och sedan var det brandövning. En liten ovanlig sådan. I stället för att läraren vissade vart alla nödutgångar var, skulle vi använda alla en gång.
Då menar jag att, om det va en stege skulle vi klättre ut på den, och va det ett fönster man skulle igenom skulle vi gå igenom det!

Det enda jag gjorde va och gå och länkta efter att det skulle ta slut. Långtråkigt om fan men det måste göras!

När skoldagen väl var slut, drog jag till min bil och åkte hem. Med mig i bilen hade jag 2 till. Den ena skulle till Älvsjö station och den andra till Vårby.

Hemma i villan har jag tagit det lugnt hela kvällen. Målat om naglarna och druckigt juice. I morgon är det först Theodors dop sedan Railas stora fest i Järna....

Behöver jag säga att jag ser fram emot morgondagen!

Madde maddis

Min tur

Nu är det gjort. Jag har pratat inför hela klassen om vem just jag är. Gick rätt bra måste jag säga.

Nu vet alla att jag inte gråter. Och av någon anledning gjorde dom flesta det till värsta grejen. Det e väl inte så faligt. Bara för att det inte rinner vatten längs mina kinder. jag kan ju visa att jag e deppig eller nere liksom... Men men!

E fortfarande lite sjuk så jag har gåt till rummet och tagit det lugnt tidigare än alla andra. Nu när jag skrivit klart ska jag försöka läsa psykologi en timme sedan ska jag sova.

I morgon är det info dag från Stensunds alla lärare sedan bär det av hemmåt över helgen igen.

Så på återseende.

Madde maddis

Samma ställe men ändå inte!

Jag går längs den lilla vägen som leder till slottet där frukosten serveras.
Tar ett ljupt andetag och andas in den lantliga luften. Jag vrider koftan ett varv runt mig och känner hur regnet gör mig blött. Tittar upp och ser alla människor springer till höger och vänster.
Året är nu 2009. Det är inte 2004 som det kändes som när jag vaknade. Jag går inte längre den klassen och har ej dom som mina klasskompisar. Jag känner inte alla på skolan och jag vet inte vad för frukost som väntar på mig innan för portarna.
Jag är annorlunda nu. Jag är lugnare nu.
Jag är säkrare nu på vem jag är än vad jag va då!
Jag kommer inte göra saker som jag gjorde dom då! ( och tur e det )

Medans jag går på den lilla vägen mot min fukost tänker jag hur bra allt känns. Och hur annorlunda allt känns.  Föra gången jag gck på denna lilla väg fick jag höra att inget år är de samma lik här och det stämmer. 2004 va riktigt bra och jag känner i hela kroppen att 2009 kommer bli lika bra om inte bättre.

Fan va bra allt kommer bli!

Vi har i dag suttit i ring och några av oss i klassen har fått berätta om sig själva och vad dom har gjort i sina liv. Alla i klassen är så olika och har varit med om så mycket olika saker så man kunde inget annat än att bara häpnas.

Folk öppnade sig och berätta om sina innersta demoner och tårar föll. Inte bara från dom som prata.
Min tur att prata kommer i morgon.
 Kan ni fatta... att jag fick vara tyst hela dagen.... inte ett ord sa jag på hela dagen.
Eller jo.. på rasterna sa jag väl ett eller annat ord!

Madde maddis

Första dagen avklarad!

Första dagen är nu avklarad och fan va skönt det är att vara här. Jag har fåt kämpa för att hålla humöret uppe pga min kropps tillstånd men det har gåt rätt bra ändå. Ingen utom Helena har märk något.
Stakars Helena har fått i tysthet stå ut med lite små klago ord från mig... Jag e ju inte van att vara sjuk så när jag väl blir det vet jag inte om jag ska skratta eller gråta!

Vi har inte gjort något i dag igentligen. Vi har träffat våran klasföreståndare Kenta, som kommer ha oss ca 18 timmar i veckan. Resten av lärarna får vi träffa dom kommande dagarna.
Dagen slutade klockan 15.00 med en fika. Sedan var det bara att vänta på att middagen skulle serveras, och det gjorde den med bravur!

Vi skulle få grillat vid båtstugan. Korv med bröd tänkte vi och gick ner.. Jo ja visst du. värsta steken med hemma gjort bröd och en massa tilltugg. Brödet va jätte gott. Något special med rosmarin i. Helt out standing!
Ursäkta bildkvaliten. kameran kom ej med till skolan!
Sedan va vi ett gäng som tog kortleken i handen och satte oss på en parkbänk och drog en Chicago innan det var dags att nanna kudden!

Just i detta nu sitter jag i min säng skriver blogg och ser riktigt fram emot morgondagen. Hela klassen ska till en stuga som ligger precis vid vattnet och ha teambilding eller skapa ett vi, en grupp! Vi ska försöka bygga upp tillit för varandra.
Även fast vi bara ska berätta om oss själva i mrogon så är det då utbildningen börjar. Vi ska lära oss att tala inför grupp.

Vad som tas upp under morgon dagen kan jag tyvärr inte skriva i klarhet i bloggen om. Saker kommer säkert sägas som dom inte vill ska föras vidare och det måste jag respektera. Vill ju inte skapa mig fiender det första jag gör. :-( Men jag kan ta upp exemel och utelämna namn på personer mm. Så ni på bloggen kan ta det lugnt. Jag ska inte lämna er ute ur mitt liv. Jag ska nog komma på ett sätt och hålla er uppdaterade ändå.

Sov gott på er från eran Trosabo

Madde maddis

Trosabo

I går gick allt som på rälls. Klockan 14.00 åkte vi i varsin bil ner mot Trosa. Jag fick en bekand kännsla i kroppen när vi körde in på skolområdet. EN kännsla av lugn. Jag va tillbaka nu. Vad som än hände för gången jaf bode här spelar ingen roll. Nytt år, nya människor och ny utbildning. Det här kommer bli så bra.

Vi började med att springa till reciptionen för att skriva in oss. Eftersom vi va lite tidiga fick vi vänta lite. Under den tiden träffade vi på några av dom människor vi ska dela ett så kallat liv med det kommande året. Vissa e hur sköna som hällst vissa mindre köna. Men va fan sånt e livet. Man kan inte älska alla!

När vi väl fåt vårat rum så började vi böra upp grejerna från bilarna. Jävlar det verkade som om vi va dom som hade mäst grejer med oss.. Eller snarare att jag hade mäst grejer med mig. I alla fall. Vi bar och bar och bar. Tillslut tog det slut och vi stog i rummet och undrade vart fan vi skulle börja någon stans.

Jag som fortfarande måde jätte dåligt orkade inte ta hand om kläderna direkt utan jag tog hande om dte viktigaste.... TV`N och dvd´n. När väl det va på plats tog vi hand om resten. När vi va klara satte vi oss ner och andades ut. fan va bra vi e tänkte vi Och jävligt bra blev det.
Tv´n tar upp större delen av rummet.
Min lila säng!
Min säng

Mitt i vårat plockande och packande springer jag på Totte. En gammal kompis från förra gången jag pluggade på Stensund. Fan va kul det va och se honom. Det va sjukt längesen. Han har börjat jobba som vaktis här på skolan så jag komer nog se honom å och då under året.

När vi väl va nöjda med rummet och hade inget mera att göra gick vi ut för att möta alla människor som vi ska bo med. Vi möte några roliga själar som vi spelade kort med.
 Poker e inte lika kul som med dig Cissi! Pözz Pözz!

Jag och Helena drog oss tillbaka klcokan 22.00 för att kolla på en film.

Lite senare i dag ringer klockan in för första lektionen. Klockan 13.00 är det dags.

Madde maddis

Dagen D

I dag är dagen D. I dag är den dag då jag ska flytta ner till trosa och in på internatet för att påbörja min resa i kundskapens tecken.
Klockan 13.00 kommer Helena hit för att packa in i bilen sen är vi redo.

Det är ju typiskt att jag ska vara sjuk. Jag som aldrig brukar vara sjuk blir det när något viktigt händer i mitt liv.  I flera dagar har jag gåt och mått lite sisådär. Och i dag va jag tungen att ta mig upp till vårdcentralen för att lämna prover så att jag får reda på vad det är för fel på mig. Som tur är att läkaren sa att jag kunde flytta ner om jag är överdriven med min hygien. Vad jag än gör ska jag tvätta händerna.

I lördags så låg jag på soffan hela dagen för att hämta krafter inför kvällens partyn. Först va det grillfest hos Martin och alla kollegor. Hur gott som hällst. Och hur kul som hällst. 

Sen på natten drog jag till PostLinda och hälsade på hennes kräftskiva. Där träffade jag fler från jobbet.

Jag hade inte råd att ta taxi hem så jag sov över. Och vart gjorde jag det tror ni?? Jo i Johnnys bil. Han hade bäddat ner och lagt ut en madrass. Jag fick inte många timmars sömn alls. Fast tydligen hade jag under dom få timmars sömn lyckats föra så mycket oväsen att jag höll både Linda och Johnny vaken.... Vadå.. jag va ju sjuk ju!

Gårdagen gick åt att ligga på soffan och försöka samla krafter.

Nu orkar jag inte skriva mer. skriver mer senare i dag, jag lovar. Ska hämta min kamera hos Micke oxå så ni får se hur fin jag va i lördags :-)

Madde maddis

Ledig i snart en månad

Har varit ledig i snart en månad nu och jag kände i dag att jag måste syselsätta mig snart.
Tur att skolan snart börjar!
ÄR SÅ RASTLÖS!!
Att inte ha något att göra gör att man börjar fundera. Jag har kommit fram till några saker.

Ett: Jag saknar jobbet
Två: Mitt liv behöver verkligen en förändring! Tur att jag ska göra något åt det på måndag.
Tre: Jag har världens underbaraste föräldrar
Fyra: Även fast jag känner en tomhet nu, så kommer det bli värre när jag inte har mina käraste vänner nära mig!

Ny människor kommer komma in i mitt liv, men inget kan ersätta dom jag har här hemma!Önskar änskar önskar önskar

Madde maddis

Godtrogen

Gårdagen gick förbi i snällhetens tecken.

Jag vaknade i går och va rastlös som fan. Jag skulle träffa Bea på en fika sedan skulle vi vidare till Jenny för att träffa mina underbara grabbar och så skulle Bea få en massa babykläder av Jenny. 

Innan vi åkte dit skulle blöjorna bytas på Theodor och jag skulle va snäll och hjälpa till. Medans Bea pratar i telefonen påbörjar jag blöjbytandet. Jag tar av blöjan och vänder mig om för att kasta den i soptunnan.
- Vad känner jag då? Jo. något varmt dropande på min fot. HELVETE ungen hade pissat på mig!
Jävla tur att det inte är så mycket som kommer ut från den lila kroppen! OCH ATT HAN E SÅ OTROLIGT SÖT!
Bea bad om ursäkt och jag sa att allt va ok. Det va ju inte hennes fel att hennes son kissat på mig. Aja vi åker i väg till jenny fortsätter våran planering för dagen.

Efter va det dags för mig att bege mig till PostLinda för att fixa min tumme som jag råkade slå av på fyllan i lördags. Det blev inte bara en ny tumme utan en nya nagel även på långfingret plus att jag fick en ny målning på naglarna också.
Jätte ballt!
Fina??
Under tiden vi gjorde ( eller snarare Linda gjorde ) mina naglar så gjorde vi som man alltid gör när man gör något tjejigt. Vi snackade en massa skit om allt och inget alls.
Psyksnack behövs ibland för att själven ska få ro!
Tillslut insåg vi att vi båda va hungriga. Vi tog varsin bil ner till Huddinge och Oleary´s.

Vad tar Linda på sig när vi ska åka??
Kommer ni i håg Fila skorna man hade i slutet av mellanstadiet, början av högstadiet?
Tänk hårt nu... Klart ni kommer i håg dom. Sköna som fan va dom men är man det minsta intresserad av mode slutade man att använda dom där någon stanns i början av högstadiet...

I alla fall.. det va såna som Postis tar på sig.. Jag bara gapade.. Sen slog det mig. Kvinnan jobbade i baffalo-skor fram till för en månad sen eller så, så det borde inte förvåna mig.

Det är faktis det första jag såg hos Linda. Hennes Baffaloskor. Svarta för visso men dom går inte att missa. Och självklart hennes pigga leende på morgonen. Det kräffs fan en stark och självsäker kvinna att gå med såna skor på jobbet. Speciellt när vi jobbar ( jag jobbade ) med det vi gör.

Sen måste jag tilllägga att Linda faktist passar i skona. ( även fast dom e omodärna sen flera år tillbaka )

Tur att vi alla har en egen vilja för hur skulle världen se ut om alla hade samma smak och tycke om allt.
Tråkig som fan!

Nu kom jag bort från ämnet.. Tillbaka till gårdagen.

På resturangen pratade vi på och tiden bara flög i väg.
Trotts att jag fick in fel saker och en liten insedent med Linda och hennes läsk så tyckte jag att det va en riktigt rolig kväll. 
Återigen fick jag höra en ursäkt och eftersom jag va på sånt bra humör så gjorde det så klart inget att jag fick läsk över hela min mat.

Åkte förbi cissi en snabbis på vägen hem. Vi planerade inför våran kväll vid långsjön vi ska ha. Jag ska fiska kräftor för första gången i mitt liv.
Kan ni fatta att jag ska fiska kräftor?? Det kan knappt jag göra.

Madde maddis

Äntligen skriver jag ett nytt inlägg!!

Hej allihoppa!

Vill börja med att säga förlåt för att jag inte har skrivit varjedag på denna semester. Jag har även tagit en liten minisemester från bloggandet också!

Jag lovar att det ska bli bättre när jag börjar skolan och återgår till någon form av vardag!

I går hade jag en middag med tjejerna. Det blev riktigt lyckat. Cissi och jag handlade innan alla skulle komma, Det va meningen att vi skulle göra maten i hop men som vanligt när jag och Cissi ska göra mat i hop så slutar det alltid med att jag sitter med ett glas vin vid bordet och tittar på när Cissi slavar vid spisen. Och om jag skulle få för mig att vilja göra något får ag oftast som svar att det blir inge bra om inte hon gör allt.. Jag är inte den som är den och ta en klunk till av mitt goda vin!

När alla hade kommit satte vi oss ner och åt en underbar lasagne.

Efter spelade vi sällskapsspelet " upp till bevis". Helt sjukt kul hade vi.
Jag och Bea försöker oss på att vinna spelets enna del!

Innan allt detta hände va jag på dagen ute med hojen och träffade mamma och pappa på mc-träffen dom annordnat. Jag åkte ut med några andra på mälarnrunt turen. Med mig fick jag en passagerare. Dottern till en av pappas vänner. Vi åkte och möte upp alla andra tusentals människor som skulle med på denna tur.

Skulle inte vara fel att köra lite...
Skulle verkligen vilja köra denna!

Såg endel underliga byggen som kallades hojar.

Nä vi kört ner till Södertälje typ, börjar min hoj bete sig konstigt. In på en mack och gubbarna jag åkte med började direkt kolla allt på min kära älskling. Kåporna åkte av så att han stog där helt naken.
Min hoj är snart nacken på denna bild
I alla fall vissade det sig att motorn hade började koka. Där va min tur över. Jag svängde runt och drog ut på motorvägen norrut för att ta mig hemmåt. Drog iväg ett sms till "mr dröm" och undrade om han hade lust och dra en titt på vad som är fel på hojen. Nästa vecka fick jag som svar.

I dag har jag inte gjort något alls. Legat i soffan och kollat på tv, tagit ett lååångt bad med alovera-olja och en god bok.
Behöver jag säga något annat!

Madde maddis

Husvagnens lugn

Efter två nätter i husvagnen är jag nu en lugn, samlad och konsentrerad kvinna. Jag känner mig nästan som ny inombords!

Helena följde med mig på min lilla minisemester.

Vi låg och solade på bryggan och läste i förtältet. Spelade spel första kvällen in på småtimmarna och andra natten kollade vi på svensson svensson filmen. Typisk svensk och camping film!

Allt som allt va det en jätte bra mitt i veckan semester!


Madde maddis

Grattis Hugo!

Kan inte fatta att det redan gåt två år sen du kom till världen.
Liten blir stor

Liten blir stor!

Liten blir stor
Behöver jag säga mer än detta!

Hugo du e en av mina favoriter i världen!

Madde maddis

Vin, nagerlack och locktång!


Vackra som få va??

En tjejkväll i skönhets tecken. Efter några liter vin och några timmar av skönhetsbehandlingar fick jag bli hämtad av den vita hästen eller snarare den vita bilen!

Lindas verk! Blev riktigt bra.
När jag kom till Linda tog hon fram sina grejer och satte i gång. resultatet blev riktigt bra.
Förstärknng på naglarna och en liten förlägning.  En bra början för att få mina egna naglar starka och långa igen.
Tack Linda. Dom e jätte fina. Ännu bättre i dag när jag ser dom i dags ljus!


Fulla och glada!!En riktigt bra kväll. Det måste vi bara göra om igen. Hoppas Isak fick lite sömn i alla fall. Vi va ju inte riktigt tysta när vi satt där på altan.

I dag är det dags för mig att få tag på frissan Sandra så att jag får ordning på håret som jag vill ha det. Sen ska jag till Kurvan för att handla lite kattsand och något fint till Hugo som fyller år i dag.


Madde maddis

Tänk om..Tänk om man kunde få allt  man ville ha.
Tänk om man kunde göra som man ville.
Tänk om man kunde få den man ville ha.
Om jag ska vara ärlig är det faktist bara en av dom sakerna jag skulle vilja ha igentligen...

Jag skulle verkligen vilja ha den man jag drömmer om.


Fick man allt man ville ha så finns det inget att drömma om längre och utan drömar sluta människan att leva.
Om man fick göra vad man ville så skulle allt sluta vara roligt tillslut.

Men om man fick den man vill ha så skulle allt man gör tillsammans vara dubbelt så bra som att göra det själv!

Förstår ni vad jag menar??Madde maddis

Värmdö blev ekerö

Jag borde ha förståt att något skulle vara konstigt när Helena ( min blivande rummis ) säger att alla ska åka till Värmdö för att bada.
Eller jag säger så här. Jag borde inte ha blivit chockad när det vissade sig att det inte var värmdö vi skulle till. Helena är ju ändå en av dom mäst förvirrade människorna jag känner. 
Hon hade menat Ekerö och blå lagunen. Det gjorde inget att det blev fel eftersom jag älskar blå lagunen. För er som aldrig varit där:
ÅK DIT SÅ LÄNGE DET ÄR SOL!

Vattnet är som utomlands vatten. Det är grundvatten som sipprat upp när man grävde där för ett X antal år sen. Det enda som kankse inte är det bästa är att för alla badkrukor är det nog inte så poppis att ligga i länge. Det blir nämligen aldrig riktigt varmt i vattne. Varför vet jag inte.
Tyvärr blev dret inget foto på denna underbara plats då jag helt va inne i och läsa och ta det lugnt. Det va inte för äns flera timmar senare som det slog mig att jag varit så elak och oartig att jag inte äns hälsade på alla i sällskapet utan jag la ut min filt och la mig direkt för att läsa. USCH  fy på mig!

Så till er jag va på stranden med i går vill jag bara säg FÖRLÅT!

Ska ut med hojen nu hade jag tänkt.

Har fortfarande inte hittat inlinsen i garaget än så det är ett äventyr jag ännu inte har utfört än denna semester!
Får bli någon annan gång!

För er som har börjat jobba. Ha en bra dag på jobbet för dom andra få som fortfarande har semester elledr bara är lediga vill jag säga. NJUT FÖR FAN NJUT!!

Madde maddis

Fortfarande semester!

I går va en jätte bra dag.
Va på Lida med favorit grabbarna och deras familj självklart.
Jag och grabbarna
Allt blir så annorlunda när man ligger på stranden med en barnfamilj. Man hinne rliksom inte bli uttråkad eller stillasittande länge..

Senare i kvällen kom några vänner förbi. Vi satt på altan och drack en massa dricka och hade det jätte kul.

Jag och Julle

jag och cissi

Nu ska jag vidare i sommarluften... Värmdö för lite sol och bad :-)

Madde maddis

Någon gång ska det vara första gången

Va hos frisan i dag. Har gåt hos samma frisa i 3 år och alltid blivit nöjd fram till idag. Vet inte vad som hände. Det såg riktigt bra ut när jag kom hem.


Men sen när jag satte upp håret och höll på med det lite, så såg jag att det inte riktigt va som det brukar!
Överdelen är för ljust.. Ser ut som en fjortis typ!

men det e lugnt. min underbar frisör Sandra skulle igentligen gå på semester i dag men hon kan hjälpa mig på tisdag. TACK GODE GUD!

Cissi ringde och bjöd över mig på middag, så jag tog mina öl och cycklade över till henne. Efter några öl och lite vin så va lasangen klar.

För er som inte smakat Cissis lasange så ska jag meddela att den är GUDOMLIG!

När jag väl cycklade hem igen va det inte riktigt lika stadigt som det var påvägen dit.


Madde maddis

Grönan med lite pengar

jag och Helena S på Grönan
Jag, Helena S, Bea och Cammen tog vårat pick och pack och drog till Gröna lund för en stunds lek och stoj i solen!
Rutinerade som vi är gjorde jag och Bea ordning en varsin kaffe termos. Ingen utflykt utan kaffe!
Bea Tehodor och Cammen

Jag VAN!

Jag spelade på ett spel ( utöver femkampen som igentligen var sjukampen ) och vann.
2 kilo Geisha godis..
YES! Min favorit!
Bea blev såååå avis. :-)


Medans mamma Bea spelade en massa spel fick någon av oss andra ta hand om hennes prins!

Resultatet i Femkampen med sju grenar var följande
1. Bea ( något måste hon ju vinna )
2. Maddemaddis!!!!!!!!!! Kan ju inte vara bäst i allt. Bea måste ju vinna nåt annars blir hon så grinig. Eller?
3. Cammen. Men lika stolt ändå
4. Helena Sist och definitivt minst av oss.
Tröstpriset
Helena med sin smile napp!

Nu är det bevisat man kan åka till grönan och ha kul med väldigt lite pengar. Jag gjorde av med exakt 260 kr. Det tycker jag e överkommligt!

Madde maddis

Kaffe och kaka på stranden

I går va en såndär underbar svensk sommar dag som ska avnjutas på stranden med några vänner och en picknik. Jag och Cissi gjorde något jag inte gjorde på 10 år. Vi cycklade! Och jävlar vad ont det gjorde. Cykeln jag hade va för stor och för hög för mig så jag har blåmärken i dag på ställen jag inte trode jag kunde få det på. Plus att jag har ett sår efter att en skruv har skrapat in i mitt lår... Aja kul va det i alla fall. Vi cycklade bort till långsjöbadet och möte upp Helena, Bea och lille Tehodor. Han va nog den av oss alla som hade det skönast.


Som den bullmamma Bea har blivit hade hon självklart med sig en kaka som vi skulle dela på till kaffe. Jag hade med mig en termos och Bea en. Cissi som låg och hade lite ångest två sekunder gav med sig till slut och åt en bit hon också!

Gött! Det hade du gjort bra Bea!

På kvällen tog jag hojen ner till Järna och fikade lite med virvelvinden Raila på hennes gård! Alltid lika kul när vi sesv. Vi sitter och skrattar i timmar utan att äns märka att alla andra i huset har gåt och lagt sig!

Måste sluta nu. Ska in till grönan med Bea, Helena S och Cammen. Nu jävlar ska här åkas av!!

Madde maddis

PostLindas kaffe

Min Min Min

Tog hojen ut till Semester PostLinda ute på gladö i dag. Fick i mig ett par koppar kaffe innan jag blev utkastad på gatan igen. Gott som fan va det! Fikat hölls på Lindas köks altan!

Ska det vara så ska det. Köksaltan eller vardagsrumms altan! Solen va på den förstnämda så det va ju givet för en soldyrkare som Madde vart vi skulle sitta! Mysigt kul att sitta där och snacka lite skit om allt mellan himmel och jord.
 
Hade ingen lust att åka hem direket efter, så jag drog en repa på bulten innan middagen kallade på hemma plan. Synd bara att blå vitt stog utplaserade lite var stanns. PostLindas kaffe gjorde mig ju så pigg att jag hade svårt att inte vrida på gasen.Madde maddis

Sol på semestern är precis som det ska vara

Mamma och mormor
En dag i solen med mamma och mormor på Muskö. Jätte skönt va det. Och lite solbränna fick jag också!


Min kära får inte bli för varm. Måste ta hand om dom man tycker om!

Efter besöket med två av dom viktigaste kvinnorna i mitt liv, begav jag mig till två av dom viktigaste grabbarna i mitt liv.

Dom blev helt till sig.
Jag ligger nog på plus ett tag framöver!
När dom fick starta hojen visste dom ej vart dom skulle ta vägen.


I morgon hade jag tänkt leta reda på mina gammla inlines i graget och försöka mig på en sväng med dom. Jag har lite problem med att stanna med dom så det kan nog bli en syn som man sent kommer glömma!

Madde maddis

Jag vill ha samma tandläkare som han har

Jag vill ha en amrikansk tandläkare från och med nu.
( hittade denna på Elins blogg )
 

Madde maddis

Det passa!

Mitt nya skinställ
Testade det nya stälet i dag. Det e lite tajt på överkroppen men va fan... Ett stäl töjer sig!

Vad tycker ni? Rätt fint va?! Ska testa det på riktigt i morgon. Ska ut med mamma och mormor till husvagnen som ligger på Muskö.


Madde maddis

Svenska grabbar är mina grabbar

Kom hem i går vid 23. Drog ut på stan och möte Helena en sanbbis innan jag ringde gamla jobbet ( :-) ) för skjus hem. I dag har jag såååå ont i fötterna att jag inte klarar av att röra mig nästan...

Varför underar ni?
Jo för att jag och Cissi har varit ute och gått i minst 6-7 timmar om dagen i Amsterdam.
Ingen av oss har varit så kulturella någonsin. Kollade på byggnader och kanalerna, människorna och kläderna!
Riktiga turister fotar byggnader!

Dyrt som fan va det men det gjorde inget. Det va en helt perfekt resa.
Tack Cissi! Du e underbar!

Så för er som inte varit med på resan ska jag berätta vissa höjdpunkter....

Jag och Cissi har precis tagit våran traditionela Arlanda-öl på morgon, när vi anlände till flygplatsen. Inget konstigt alls. Vi gick på damernas innan vi tänkte gå till gaten. Vi han sätta oss på stolen en sekund när man hörde högtalarna sättas i gång och någon började prata. Jag tänkte först.. Fan va pinsamt och få sitt namn uppläst så att hela arlanda hör....

Sedan hör jag " Madeleine T och Cecilia L kan ni va snälla att bege er till gate 12. Ni uppehåller planets besättning " eller något liknande....
Coolt, har aldrig hört mitt namn roppas upp...
Sen gick det upp ett ljus.. HELVETE. Nu brann det i knuttarna eller snarare i mina byxor.

Struntade i att urinera utan drog på mig kläderna sprang ut och började skricka på Cissi som satt och skrattade så mycket att hon inte kunde resa sig upp...
Jag ( nervvraket själv ) fortsatte kommendera denna skrattade kvinna.. Cissi för fan, skynda dig! Cissi! Cissi! Cissi fatta att alla e redan på planet!

Och mycket riktigt när vi kommer på planet sitter alla redan snällt och väntar... Upps! Denna resa började ju bra!

Jag och Cissi påväg ut på äventyrNästa grej hände bara några timmar senare när jag och Cissi satt för att ta en öl på ett fik vid ett torg. Det är fullt med människor.
Jag och Cissi har som vanligt kul åt hur vissa folk ser ut och klär sig
( en av våra nöjen på semestern ).

Vi har precis beställt och väntar på drickat. På bordet står två glas som gästerna innan oss hade använt och salt och peppar kar.
Jag ser en liten skylt på bordet också som vissar någon sorts kroksom ska finnas under bordet som ska fungera som anti tjuvhållare typ...

Självklart kan jag inte hålla mitt utan jag MÅSTE pilla lite. Kolla vad det va liksom. Jag känner någon platsbit som gick att röra på. 

Jag tog tag och drog......... Och bordet försvinner från mig... Helvete som en katapullt. Allt på bordet flög bort och ner på marken framför oss.

Glas flög över allt, och allt folk runt om kring kollade på oss.
Två människor speciellt. En GUBBE brevid mig till vänster och en käring snett till höger bakom Cissi. Vi försökte tillkalla personal så dom kunde komma med soppborste men dom hade så mycket att det tog lite tid.
Under tiden kom den där käringen och tog en glasbit, la den på vårt bord och sa något på Holländska och gick igen... Vi bara gappade. Det enda vi sa att vi kallat på hjälp.

Va fan tror hon. vi kan ju för fan inte plocka upp det med händerna.
Då skär man sig och semester hade varit över!


Nä du, det går jag inte med på.
Sedan hade vi denna GUBBE bredvid mig. Han satt och skakade på huvudet konstant i ca 10 min. Även efter att personalen hade soppat bort allt. Personalen där emot sa inget alls. Va glada, log och frågade om vi måde bra.

När vi väl fåt våran öl och våran mat vi också beställt va Cissi så arg att hon knappt kunde äta.. Jävla folk asså.. Kan inte någon få göra ett misstag säger hon om och om igen.. Bra att jag har henne som försvarar mig!

När Sur gubben hade ätit fördigt börjas det om igen. Han säger något till personalen och peckar på oss.. Sedan ställer han sig upp tar upp en glasbit som personalen missat, läger det på vårat bord, skakar på huvudet återigen och säger något ( även han ) på holländska. Han tittar oss i ögonen och ser ritkigt arg ut. Sedan vänder han på klacken och går där ifrån!
Va fan skämtar gubbjäveln eller.. Aja.. Personalen skrattade lite åt gubben och sa att vi inte skulle bry oss.
Vi åt och drack klart och begav oss vidare utan några vidare problem!Efter att ha gått efter kartan ett tag, tröttnade vi och gick lite på känn. Det va då vi hittade dom skönaste barerna.

Självklart va vi på redlight. Sex, droger och alkohol. Det samanfattar ju allt igentligen. Hororna stog i skylltfönstrerna och försökte se sexiga ut ( misslyckades oftast ) Coffeshops i varje hörna och pubar mellan varje skylltfönster.
Kul att ha varit där och sett det.
Tack gode gud att jag är uppvuxen i Sverige!

Vart man än gick fanns luckten. Maja luckten. Fy fan va äkligt det är! Pundare över allt och man kommer inte ifrån den där luckten. 
Och grabbarna där nere va inte av det bättre slaget häller. Två söta killar såg vi på hela resan. det säger ju allt. Och jag tror att en av dom va turist!

Jag säger det igen. Tack gode gud för att jag är svensk.
Här finns det snygga killar lite överallt.
Om jag någonsin klagar över utbudet i Sverige ska jag enbart tänka på utbudet i Amsterdam.


I prinsip va detta det snyggaste Amsterdam hade att komma med..   För mycket spackel.. eller?
Vi ramlade rätt in i pride-festivalen också. Helt plötsligt stog vi i mitten av en stor folksamling. En stor scen framför oss och folk över allt. Jävlar va kul det va! Folk dansade va glada och skreck.
 

Jag och Cissi fick kort av tjejer och killar som det stog något på hollänska på. Vi frågade i baren vad det betyde och vi fick som svar.
"I like you". Fan va nice. Det e ju alltid ett plus för självförtroenet!

Vi kollade på någon form av tävling för dragquens och jag kom underfund med att dom gick bättre och snyggare i högklackat än va
90 % av alla kvinnor gör.

Jag har bara en fråga. Jag har inget emot att en kille vill klä sig som tjej och allt det där men varför måste dom spöka ut sig så sjukt mycket.. Det ser ju bara löjligt ut!


Hela resan va jätte kul. Jag och Cissi skrattade i princip konstant. Och det är så en resa ska vara. Jag har definitift glömt att skriva ner lite men men... Då kommer det upp i ett senare inlägg i så fall...

Skål på er. Jag har semester i tre veckor till, men nu är resandet klart för tillfället. Ska vara på hemma plan och köra lite hoj hade jag tänkt!
Mitt nya ställ har kommit och jag måste ju testa om jag kan ha det!
( Hoppas hoppas hoppas )

Madde maddis

RSS 2.0